Gazdaság 2021. augusztus 16. 12:00

Hűtőház és agrárlogisztikai központ épült Szankon

Hűtőház és agrárlogisztikai központ épült Szankon
Befejeződött Szankon a 084/47 helyrajzi számú ingatlanon épülő hűtőház és agrárlogisztikai központ építése. A fejlesztést Szank Községi Önkormányzat a TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00004 azonosítószámú, „Agrárlogisztikai központ létrehozása Szank” című projekt keretében valósította meg.

A beruházás a Széchényi 2020 programnak köszönhetően, 250 millió Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, a TOP-1.1.3-16-BK1, „Helyi gazdaságfejlesztés” tárgyú felhívás keretében. A fejlesztést Szank Községi Önkormányzat a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel konzorciumi együttműködésével valósította meg.

A projekt keretében az igényelt támogatás segítségével, a helyi termékek piacra jutását segítő hűtőház és agrár-logisztikai központ építése valósult meg Szankon. A projekt eredményeként az önkormányzat és vállalkozások által megtermelt mezőgazdasági termékek helyi piacokra való hatékony eljuttatását, a helyi termékek értékesítési csatornáinak infrastrukturális támogatását szolgáló agrárlogisztikai beruházás valósult meg. Mostantól a térségi vállalkozások által megtermelt mezőgazdasági termékek tárolására, sokkolásra, hűtve tárolására van lehetőség.

A fejlesztés keretében egy könnyűszerkezetes, acél hűtőház építésére nyílt lehetőség. A hűtőház 3 db, egyenként 300 m2 nagyságú hűtőtérből, 1 db 100 m2 nagyságú hűtő/sokkoló részből, és egy 1000 m2 nagyságú manipuláló térből áll majd. A hűtőházban irodát, teakonyhát, öltözőt és vizesblokkot is kialakítottak. A hűtőház területén egy hídmérleg is épült. A pályázat részeként eszközbeszerzésre, valamint marketingtevékenység megvalósítására is lehetőség nyílt.

Az agrár-logisztikai központ létrehozásával javul a települési – térségi mezőgazdasági termelők piaci jelenléte és értékesítői képessége, hiszen a megfelelően hűtött és tárolt áru piacképesebb termékként jelenik meg a piacon. Az ágazaton belül fokozott minőségbeli és árverseny érvényesül.
   

Kövessen minket a Facebookon is!