Napi pozitív 2021. augusztus 16. 17:30

Megszületett Lili, a kisláma a Kecskeméti Vadaskertben

Megszületett Lili, a kisláma a Kecskeméti Vadaskertben
Hófehér lámacsikó született a Kecskeméti Vadaskertben. Lilit, a kis jövevényt a látogatók már megtekinthetik a kifutóban. Hamarosan pedig jön az Állatkertek Éjszakája!

Kecskeméti Vadaskertben mindig mozgalmas az élet. Egész nyáron nagy népszerűséggel zajlottak a táborok, gyerekek sokasága ismerkedett az intézmény mindennapjaival adta hírül a megyei hírportál.

Az állatállomány a napokban egy hófehér lámacsikóval bővült. Az újszülött és anyukája is jól van. A kicsi születését a vadaskerti táborozók pillanthatták meg elsőként, a kancacsikó a Lili nevet kapta tőlük. A lámacsalád legifjabb tagja már látható a kifutóban a vendégek nagy örömére.


A vadaskert minden nap, így most pénteken, augusztus 20-án is nyitva tart. Ettől a hétvégétől kezdve újra lesznek látványetetések, szombatonként és vasárnaponként. Mindkét napon délelőtt 10 és 10.30 között az örvös medvék, a makákók és a csacsik etetésébe kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Délután, 15 és 15.30 között pedig a kapucinusok, a sarki róka és a lámák kifutóját keresik fel a gondozók a látogatókkal együtt.

További jó hír az állatbarátoknak: közeleg az Állatkertek Éjszakája. Augusztus 27-én, pénteken 18.30-tól a vadaskert a zárás után újra megnyitja kapuit és színes programkavalkáddal várja a látogatókat.

Fáklyafényes hangulatban, több helyszínen látványetetéseket tartanak, lesz állati kincsek standja, állatsimogató, hüllőbemutató, arcfestés gyerekeknek, légvár, trambulin, a színpadon pedig a Kiskalász Zenekar duója muzsikál majd.
  

Kövessen minket a Facebookon is!