Sport 2021. augusztus 20. 11:15

Sportbemutatókkal és versenyekkel várják az érdeklődőket

Képgaléria
Sportbemutatókkal és versenyekkel várják az érdeklődőket
A Félegyházi Napok keretében augusztus 20-a és 22-e között három napon keresztül rendeznek sportbemutatókat és sportversenyeket, amelyek keretében egyebek mellett a helyi sportegyesületek és sportágak megismerésére és népszerűsítésére is lehetőség nyílik, valamint többek között erőemelő versenyt, utcai futóversenyt, teremlabdarúgó tornát, B33-as verseny és fitneszversenyt is nyomon követhetnek a sportszeretők. A rendezvény részeként augusztus 22-én, a „Legendás edzők, legendás testnevelők” képcsarnokot is átadják a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A háromnapos sportnap ünnepélyes megnyitóját augusztus 20-án tartották meg a Kossuth szakiskola tornatermében. Elsőként az önkormányzat részéről Görög Anita közművelődési referens köszöntötte a megjelenteket, amely során elmondta, a Félegyházi Napok kiemelt programja a sportrendezvények eseménysorozat, amellyel többek között egy nagyon régi hagyományt szeretnének újra feleveníteni.

A megnyitón Szabó Péterné intézményvezető mellett Simon Zoltán sportszervező vett részt. A rendezvényt Balla László, sportért felelős alpolgármester nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta a sportbemutatók fontosságát, hiszen a gyermekeknek és egyesületi tagoknak külön öröm ilyenkor nagy nyilvánosság előtt szerepelni, sportágukat népszerűsíteni, megismertetni. A sportprogramokra több mint 10 helyi sportegyesület jelentkezett, bemutatókat és versenyeket tartanak.

Balla László kiemelte, lesz olyan sportág, amely most mutatkozik be először Kiskunfélegyházán. A teqball félegyházi egyesülete nemrég alakult Isán András vezetésével. Lehetőség nyílik egyéb iránt a sportág kipróbálására a rendezvény során.

A megnyitót Simon Zoltán sportszervező zárta, aki egyebek mellett a sportbarátságok fontosságát hangsúlyozta. Utalva arra, hogy a szervezés során a sportegyesületek jobban megismerték egymást és jó együttműködés alakult ki közöttük.

A sportprogramok augusztus 20-22. között 9 órától késő délutánig, estig tartanak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

G. Z.
   

Kövessen minket a Facebookon is!