Kultúra 2021. augusztus 27. 08:00

Könyvtársarok – Író-olvasó találkozók

Könyvtársarok – Író-olvasó találkozók
A következő hetekben írókkal találkozhatnak a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba látogatók.



Augusztus 31-én, kedden 17 órakor az Ünnepi Könyvhéten a félegyházi Sinkó Melinda első, Kitti című regényét mutatja be Fekete Aliz író. A mű az elfogadásról, egy fogyatékkal élő gyermeket nevelő házaspár vívódásairól, viszontagságairól szól, főként az édesanya, Kitti szemszögéből.





Szeptember 2-án, csütörtökön 17 órakor dr. Tarjányi József Oriskó Norberttel beszélget A természet vadvirága című könyvéről, amelyben a korábban már megjelent Petőfi Sándorról szóló írásait gyűjtötte össze. A lánglelkű költő életműve és életpályája azt mutatja, hogy a legtermészetesebbtől, az egyszerű virágtól hogyan lehet eljutni a legbonyolultabbig, a hazáig. Ebben az útkeresésben segít a kötet, amely tisztelgés a költő előtt születésének közelgő 200. évfordulóján.





Szeptember 7-én, kedden 17 órakor a XXII. Libafesztivál programsorozathoz kapcsolódva a könyvtár vendége a József Attila-díjas Dragomán György író, műfordító. Legismertebb munkája A fehér király című regénye, amely harminc nyelven jelent meg világszerte, több gimnáziumban érettségi tétel. Hobbija a főzés, amit ugyanolyan szenvedéllyel és alázattal művel, mint ahogyan ír. Sokéves munka eredményeként jelent meg Főzőskönyve, ami nem egy szokásos szakácskönyv, hanem egy gasztronómiai utazás a konyha és a lélek bugyraiba, hiszen egy-egy tárca, novella, regényrészlet vagy hangulatos anekdota szakítja meg a receptek sorát.
     

Kövessen minket a Facebookon is!