Sport 2021. augusztus 26. 16:00

A Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XXV. Világtalálkozója

Képgaléria
A Kárpát-medencében Sakkozó Magyarok XXV. Világtalálkozója
1996-óta rendezik a sakk-találkozót a Lakitelek Népfőiskola és Hungarikum Liget Kölcsey Házában, mely 2020-ban a vírusveszély miatt szünetelt, de a sorozat nem szakadt meg. Az idén augusztus 15-21 között került sor a jubileumi versenyre, amire öt országból érkeztek játékosok, köztük négyen a kezdetektől eltelt huszonöt év alatt mindig itt voltak: Bicskei Mihály és Farkas Tibor Magyarkanizsáról, Donkó Mátyás Kecskemétről és Szatmáry-Révai József Munkácsról – tájékoztatta lapunkat Seres László programvezető, főbíró.

A rendezők a találkozó legfőbb céljának a magyarság összetartozásának ápolását tekintik, amit most is sikerült teljesíteni, amihez impozáns környezetet nyújtott a Népfőiskola. A záróünnepségen plakettek, serlegek, könyv- és tárgyjutalmak találtak gazdára. Különdíjat vihettek haza az örökös résztvevők, a legfiatalabbak, a legtapasztaltabbak, a kiemelt területek, a nemek és korosztályok legjobbjai is. A felnőttek nemzetközi minősítő versenyen vehettek részt. A bajnok Harmatosi József lett (Budapest), megelőzve Ilonczai Dávidot (Szatmárnémeti) és a címvédőt, Farkas Tibort (Magyarkanizsa).

Az élmezőny:



A villámversenyen is nemzetközi élőpontokat lehetett szerezni, ennek a bajnoka is határon innen került ki, Udvardi Zalán személyében, akit Volosin Vladimir és Soós Árpád követett a dobogón.



Az eredményhirdetésen bejelentették, hogy jövőre folytatódik a találkozó.
    

Kövessen minket a Facebookon is!