Kultúra 2014. október 19. 14:09

A Táncszínház új színfoltot teremtett Félegyháza kulturális életében

Képgaléria
A Táncszínház új színfoltot teremtett Félegyháza kulturális életében
Nem csak a kulturális életben volt új színfolt a Félegyházi Táncszínház megalakulása. A város civil életében is új színfoltot jelentett azzal, hogy olyan közösség született - és létezik immár tíz esztendeje -, amely elsősorban adni akar és tud is a városnak. A táncszínház tízéves működésének jeles pillanatait idézi a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában október 17-én megnyílt kiállítás.

A Táncszínház azzal a szándékkal indult, hogy hátteret biztosítson egy olyan értékteremtéshez, amelyre komoly igény jelentkezett a városban. Ennek biztos alapot teremtett a Gulyás László által létrehozott Padkaporos Táncegyüttes – mondta el kiállításmegnyitójában Mészáros Márta, az egyik alapító tag. Köszöntőjében megemlékezett a táncszínház megálmodójáról, Kasza Ákosról és valamennyi tagról, segítőről.

A kiállítás, amely október végéig látogatható, kronologikus sorrendben összegzi a Táncszínház előadásairól, a családi összejövetelekről készült fotókat, plakátokat, az újságokban megjelent írásokat.

A kiállításmegnyitó természetesen táncos produkcióval kezdődött és végződött, amihez Samu Zoltán és zenekara húzta a talpalávalót.

H. S.

Fotó: Mészáros András

Kövessen minket a Facebookon is!