Program 2021. augusztus 31. 08:00

Kétszáz néptáncos érkezik a VII. Kunsági Néptánc találkozóra

Kétszáz néptáncos érkezik a VII. Kunsági Néptánc találkozóra
A XXII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál ad otthont a VII. Kunsági Néptánc találkozónak.



Az autentikus népzene és néptánc komoly hagyományokon nyugszik Kiskunfélegyházán. Talán ennek is köszönhető, hogy ezeket a programokat mindig nagy érdeklődés kíséri. 2014-ben indult a Kunsági Néptánc találkozó hagyománya, ami a vártnál is jobban sikerült. Ezen felbuzdulva határozták el a folytatást a szervezők, s lett a találkozó a Kiskunfélegyházi Libafesztivál egyik fő programeleme.

Az idei Kiskunfélegyházi Libafesztiválon a VII. Kunsági Néptánc találkozóra 12 tánccsoport mintegy 200 néptáncosát várnak szeptember 11-én, szombaton. Fellép a Kunság Táncegyüttes (Kecskemét), a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola petőfiszállási, valamint kunszállási tánccsoportja, a Mórahalom Néptáncegyüttes (Mórahalom), a Pötörke Táncegyüttes (Tata), a Fonó Táncegyüttes (Üllés), a Délikert – Möndörgő Táncegyüttes (Szeged), a Lakitelek Táncegyüttes (Lakitelek), a Szederinda Néptánc Egyesület (Szalkszentmárton), a Mokrin Néptáncegyüttes (Homokrév), a Borvirág Táncegyüttes (Kiskunfélegyháza) és a Padkaporos Táncegyüttes (Kiskunfélegyháza).


A tánccsoportok felvonulása 13 órakor indul a kiskunfélegyházi vasútállomástól, és a városháza előtti nagyszínpadig tart, ahol 13.30-kor kezdetét veszi a néptáncegyüttesek bemutatkozó műsora. 20 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban tartanak táncházat Kátai Tibor vezetésével, itt néhány néptánclépést és koreográfiát is elsajátíthatnak az érdeklődők. A délutáni bemutatón és az esti táncházon Samu Zoltán és Zenekara, valamint a Gyantár Zenekar húzza a talpalávalót.



Az idei találkozón a Hungarikum Bizottság és az Agrárminisztérium támogatása teszi lehetővé a felvonuló és bemutatkozó tánccsoportok ellátását, utaztatását és elszállásolását.


Az VII. Kunsági Néptánc találkozó fő támogatói:





További támogatók:





    

Kövessen minket a Facebookon is!