Sport 2021. szeptember 3. 12:45

Elkezdődött a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa

Képgaléria
Elkezdődött a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa
Nagy várakozás és magas fokú szervezés előzte meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa előkészületeit. A versenynek a tavalyi évhez hasonlóan most is Kiskunfélegyháza ad otthont. Szeptember 3-án a nők, illetve a -90 kg-ban versenyző férfiak indították el a küzdelmeket.

Az ünnepélyes megnyitón Balla László alpolgármester, Patyi Zoltán és a szervező csapata, valamint Freimann Sándor, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szövetség részéről a helyszínt és a szervezést most is kifogástalannak ítélték, ami lehetőséget teremt a jövő évi Európa-bajnokság félegyházi megrendezésére is.

A megnyitót követően két épített helyszínen kezdődött el a verseny. Az első napon guggolás, erőemelés és felhúzás számokat tartanak a nők, illetve a -90 kg-ban induló férfiak között.

Szeptember 4-én, szombaton +90 kg-ban rendezik meg ugyanezeket a számokat.

Vasárnap az összes fekvenyomó (nő, férfi) elindul, illetve bicepszverseny zárja a programot.

A belépés díjtalan, így minden érdeklődőt, sportszeretőt várnak a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba, ahol a két helyszín eseményeit kivetítőn keresztül is nyomon követhetik a nézők.

A nagy téttel bíró verseny egyben kvalifikáció a szeptemberi miskolci világbajnokságra. Emellett az itt megszerzett minősítés lehetőséget nyújt a nemzetközi szereplésre.

G. Z.
    

Kövessen minket a Facebookon is!