• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • „Kiskunfélegyháza Város Szociális Ellátásáért” díjban részesült Dobosné Harmath Mónika
Helyi hírek 2021. szeptember 5. 08:00

„Kiskunfélegyháza Város Szociális Ellátásáért” díjban részesült Dobosné Harmath Mónika

„Kiskunfélegyháza Város Szociális Ellátásáért” díjban részesült Dobosné Harmath Mónika
Városi kitüntetést vehetett át Dobosné Harmath Mónika, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetőápolója, a pontos, példamutató, gondos munkájáért, az ellátottak, hozzátartozóik és kollégái iránt tanúsított türelméért. A „Kiskunfélegyháza Város Szociális Ellátásáért” kitüntető díjat augusztus 19-én vehette át, Csányi József polgármestertől.

Dobosné Harmath Mónika megkeresésünkre elmondta, hogy már középiskolás korában megfogalmazódott benne, hogy ápoló szeretne lenni. A Közgazdasági Szakközépiskola után a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett, ahol diplomás ápolóként végzett, 2014-ben. Mindenképpen vissza szeretett volna térni Kiskunfélegyházára, így a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai telephelyén helyezkedett el ápolóként. Nagyon jó tanulási folyamatként jellemzi azt a hat évet, amit ágy mellett töltött. Sok tapasztalatot gyűjtött addig, amíg 2020. február elsején kinevezést kapott, mint vezetőápoló. Ma már mindkét telephely ápolási csoportja tartozik hozzá, váltakozik a napi beosztása a Csanyi út és a Nádasdy utca között, nagyon szeret mindkét helyen dolgozni.

– Szeretem ezt a légkört, közel állnak hozzám az idősek – mondja.

Nagyon hálás a korábbi és a mostani igazgatónőnek, akik segítették a pályáját. Sok kihívással szembesült már a kezdetekkor, hiszen a világjárvány második hulláma sajnos az idősotthonokat sem kímélte. Ma is mindent megtesznek az ellátottak biztonságáért: beléptetőrendszer van, eljárásrendeket alkalmaznak és az idősek túl vannak a harmadik körös oltáson is.

Tisztában van vele, hogy nagyon kevés fiatal van a szociális ágazatban, túlterheltek és anyagilag sem megbecsült a munkájuk, ő mégis nagyon szereti ezt. Jól kijön a kollégákkal, a gondozottakkal és ez erőt ad a mindennapokhoz.

– Bugacról származom, Kiskunfélegyházán élek a férjemmel. Otthon kaptam egy levelet, amelyben értesültem a díjról. Nagyon meglepett, mindamellett boldoggá tett. Tavaly ezt a díjat a korábbi igazgató, Gálig Erzsébet kapta, így külön megtisztelő számomra, hogy idén én vehettem át. Jó érzés volt megkapni. Úgy gondolom, hogy ez az elismerés az egész Szivárványnak szól, kivétel nélkül minden dolgozó hozzájárult, hiszen rengeteg munkát tettek bele – mondta el végezetül a vezetőápoló.

Z. A.

    

Kövessen minket a Facebookon is!