Helyi hírek 2014. október 20. 14:25

Astellas-díj – média az orvosokért

Astellas-díj – média az orvosokért
Az Astellas-díj – Az év orvosa pályázathoz csatlakozóan az Astellas Pharma és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége október elején ismét útjára indította az Astellas-díj – Média az orvosokért médiapályázatot. A pályázat legfőbb célja, hogy általa a médiában megjelenő, az orvosok helytállásával, áldozatos, odaadó munkájával és a példaértékű orvos-beteg kapcsolatokkal kapcsolatban megjelenő cikkek, híradások a szokottnál még nagyobb nyilvánosságot kapjanak.



Sokszor idézett közhely, hogy az újságírásban csak a rossz hírnek van értéke és gyakorta szembesülünk azzal, hogy a média híradásaiban elsősorban a negatív esetek kapnak kiemelt hangsúlyt. Méltánytalannak érezzük, hogy a pozitív történetek egyáltalán nem, vagy csak elvétve kapnak nyilvánosságot. Ezért a pályázat meghirdetőinek közös szándéka, hogy az egészségüggyel kapcsolatban megjelenő híradások között a jó hírek is szélesebb nyilvánosságot nyerjenek.

Meggyőződésünk, hogy az orvosok társadalmi megbecsülésének kulcsa a páciensekkel való együttműködés, a jó orvos-beteg viszony, valamint az orvosszakma saját önbecsülésének erősítése mellett éppen a média támogató szerepének hangsúlyosabbá tétele lehet.

Kérjük, hogy nevezéseiket legkésőbb 2015. március 6-án déli 12.00 óráig küldjék meg. A pályázatok beküldhetők elektronikus formában is, a pályázat weboldalán történő regisztrációt követően. A beküldött anyagokkal szemben korábban támasztott terjedelmi korlátok idén megváltoztak: a nevezéseket továbbra is értékelhető formában várjuk (elektronikusan feltöltve, illetve eredetiben vagy DVD-n), de az írott cikkek esetében megszűnt a terjedelmi korlátozás, a filmes anyagok és a hangfelvételek hosszát pedig maximum 60 percben korlátoztuk.

A beérkezett pályaműveket a megszokott módon szakmai zsűri fogja elbírálni, melynek elnöki teendőit idén is Kéky Kira egészségügyi szakújságíró látja el. Kérdésekkel, észrevételeikkel kérjük, keressenek bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken.

E-mail: [email protected]

Fax: (+36 1) 700 1620

Postacím: 1660 Budapest Pf. 448

Pályázati információk: www.astellasdij.hu/media
 

Kövessen minket a Facebookon is!