Kultúra 2021. szeptember 14. 10:00

A magyar nemzeti értékek szolgálatában

A magyar nemzeti értékek szolgálatában
A Magyar Köztársaság Elnöke Lezsák Sándornénak, a Lakitelek Népfőiskola igazgatójának, a Kárpát-medence magyar nemzeti és helyi értékeinek megőrzését és ápolását sokoldalúan szolgáló, több évtizedes tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta. Ennek kapcsán beszélgettünk a kitüntetettel.

– Több évtizedes munka elismeréseként átvenni egy díjat, nagy megtiszteltetés. Férjemmel ötven éve azért dolgozunk, hogy szabad hazában, magyarságunkat büszkén viselve élhessünk. Külön öröm, hogy a díjat augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén vehettem át.

– Mire a legbüszkébb eddigi munkássága során?


Egész életem munkával, sok-sok feladattal teli, amit meg kell oldani és tisztességgel el kell végezni. Büszke vagyok a családomra, három gyerekünkre és kilenc unokánkra. Arra, hogy 30 évvel ezelőtt létrehoztuk a Népfőiskola Alapítványt és munkatársainkkal hittünk abban, hogy a felnőttképzés tudást, sikerélményt ad, közösséget és kapcsolatokat erősít a Kárpát-medencében. Élteti a magyar kultúrát, hagyományainkat. Büszke vagyok a helyi és a Kárpát-medencei értékfeltáró munkára, a 28 éves Kösöntyű néptánccsoportra és a jelenleg is folyó beruházások során nyíló számos új lehetőségre a Hungarikum Ligetté bővült Népfőiskolán.

Milyen közeli és távolabbi tervei vannak?


Nyáron betöltöttem a 70. életévemet, már nem tervezhetek évtizedekre. Szeretném befejezni az építkezéseket és tisztességgel átadni az irányítást a fiatalabb generációknak.
     

Kövessen minket a Facebookon is!