Helyi hírek 2014. október 20. 17:00

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása az alábbi pályázati lehetőségekre hívja fel az érdeklődők figyelmét.

A Bolgár Kulturális Fórum és az Újbuda Bolgár Önkormányzata fotópályázatot hirdet „TALÁLKOZÁSOK BULGÁRIÁVAL 2014” címmel. A pályázat feltételei: a pályázaton kizárólag amatőr fotósok vehetnek részt saját maguk által készített fényképekkel. 5 megapixel képfelbontású digitális fotók fogadhatók el. A fényképek keletkezésük tekintetében nem készülhettek korábban, mint 2009. január 1.



A fotók kategóriái: 1. Hagyományok és népi szokások Bulgáriában. 2. Bulgáriai színek. 3. Bulgáriai arcok. 4. Bulgáriai épületek. 5. Saját egyedi felvételem Bulgáriából.

Kategóriánként egy pályázó maximum 5 képpel vehet részt a pályázaton. Kérjük, hogy a megküldött fájlokon ne szerepeljen személyes adat a pályázóról. A „Találkozások Bulgáriával” c. fotópályázat előző kiadásain már egyszer résztvevő fotók nem szerepelhetnek ezen a pályázaton. A pályázók munkáik átadásával automatikusan elfogadják a pályázat feltételeit, valamint beleegyeznek abba, hogy a szervezők díjtalanul felhasználhassák és publikálhassák a pályaműveket. A zsűri által legjobbnak ítélt fényképek fotókiállításon vesznek részt. A fotókiállításon sor kerül a pályázati eredmények kihirdetésére és az öt kategória helyezettjei tárgyi nyeremények formájában átvehetik a díjakat.

Formátum és technikai követelmények:

Digitális fényképek: fájl típusa – JPEG, a legkisebb méret – 5 megapixel lehet. Az elektronikus úton beadott anyag esetén a fotó fájlokat tartalmazó mappától külön kérjük feltüntetni a pályázó adatait (név, e-mail, cím, tel. szám). A fájlnévben csak a fényképcímnek és az adott kategóriacímnek kell szerepelnie. A pályázaton való részvétel ingyenes.

A pályázati anyagok leadásának határideje: 2014. november 28.

A pályázati anyagok leadása elektronikusan történhet a következő e-mail címre: [email protected]. Információ a fotópályázatról itt: www.bolgarforum.hu. Részletes pályázati kiírás: http://www.bolgarforum.hu/novini_hu.html
 

*  *  *
 

24 NAP, 24 MESE, 24 ÖTLET ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS meseíró pályázatot felnőtteknek az adventi készülődés témakörében. Az újonnan induló blog (http://24nap24mese24otletadventikeszulodes.blogspot.hu) célja, hogy a karácsonyt megelőző időszakban az adventi naptárakba a csoki és az apró ajándékok mellé a gyermekek minden nap egy mesét és egy kézműves ötletet is kapjanak! További cél a „24 nap, 24 mese, 24 ötlet – adventi készülődés” című könyv kiadása.

A beérkezett pályaművekből 22 mesét szeretnénk nyomtatásban is megjeleníteni, karácsonyi kézműves ötletekkel kiegészítve. A mesék kiválogatásában dr. Kádár Annamária mesepszichológus lesz a segítségünkre.

Pályázati feltételek: a téma kiválasztásában célszerű a megadott vezérszavak valamelyikéhez kapcsolni az írásokat(Advent, adventi készülődés, adventi naptár, adventi koszorú, gyertya, hópehely, hóember, mézeskalács, karácsony, Mikulás, karácsonyi népszokások, ajándékkészítés, ajándékozás, szeretet, család, karácsonyfadíszek, karácsonyi fények, narancsillat, kapni és adni stb.)

Az írások célközönsége az óvodás- és kisiskolás gyermekek; 18 éven felüli természetes személyek írásait várjuk; határon belüli- és túli településekről is lehet pályázni; a terjedelem 2-5 géppel írt oldal; minden pályázó egy, nyomtatásban még meg nem jelent, máshol nem publikált írással jelentkezhet. A pályázatokat kizárólag e-mailben fogadjuk. A pályázatra feltétlenül írja rá az író a pontos nevét, esetleges írói álnevét, címét, e-mail címét, életkorát.

Beérkezési határidő: 2014. október 31. 

Az ezután beérkezett pályaműveket már nem áll módunkban értékelni! A pályázatokat az [email protected] e-mail címre várjuk.
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.

hétfő: zárva
kedd, péntek: 9-17 óráig
szerda, csütörtök: 12-17 óráig
szombat: 8-12 óráig


E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!