Helyi hírek 2021. szeptember 9. 14:00

Különleges recepteket is kínál a Főzőskönyv

Képgaléria
Különleges recepteket is kínál a Főzőskönyv
Az ünnepi könyvhét rendezvényeihez kapcsolódóan mutatták be szeptember 7-én, Dragomán György: Főzőskönyv című munkáját a városi könyvtárban. A kötet szerzője elmondta, hogy a konyha mindig része volt a családi életüknek és már 5 évesen főzött. 22 éves volt, amikor önálló konyhája lett, akkor kezdett intenzíven főzni és a recepteket is lejegyezni. Ezeknek jó része megtalálható ebben a kiadványban, de lesz még folytatás.

– Ez egy használati tárgy, amit az emberek magukkal visznek a konyhába, hogy a leírt receptek alapján főzzenek. Be kell vallanom, hogy néha nekem is a kezemben van amikor főzök, mert a régi recepteket nem tudom mindig felidézni.

Dragomán György 15 éves korában került Erdélyből Magyarországra. Mi sem természetesebb, hogy ottani jellegzetes ételek receptjei is megjelennek a könyvben. Többek között a vinetta, ami padlizsánból készül, valamint a zakuszka, ami a padlizsán mellett őrölt pritaminpaprikából készülő finom krém. (Vannak, akik babbal, tökkel, cukkinival is gazdagítják.)

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

     

Kövessen minket a Facebookon is!