Sport 2021. szeptember 14. 13:00

Átalakult a KHTK Kézilabda Szakosztálya

Átalakult a KHTK Kézilabda Szakosztálya
Két korosztállyal kezdte meg a 2021/22-es bajnoki szezont a KHTK Kézilabda Szakosztálya. Az U13-as és az U15-ös fiúcsapatot Fekete Krisztián és Nagy Aletta edzőpáros irányítja. A felnőtt csapat és a többi korosztály anyagi okok miatt átmenetileg szünetel.

Hosszú mérlegelést követően született meg a döntés, hogy a 2021/22-es szezonban nem indít felnőtt férfi kézilabdacsapatot a KHTK. A felnőttek mellett a serdülők és az U8, valamint az U9-es korosztály sem nevezett az idei szezonra. A szakosztálynál alkalmazkodtak a jelenlegi körülményekhez és a lehetőségekhez, így csak két korosztályos csapat indítását tudták biztosítani  mondta el Isán András, szakosztályvezető.

 A nehézségek ellenére nagyon vártuk a szezonkezdést. Az U13-as és az U15-ös korosztály egyaránt kemény csoportba került. Nagy múltú és erős csapatok ellen játszhatnak a fiatalok. Pozitívumként megemlíthető, hogy mindössze egy játékosunk távozott, a társaság együtt maradt.

 Mennyire volt nehéz döntés a csapatok számának lecsökkentése?

 A szakosztályoknak manapság mini cégként kell működniük. Figyelembe kell venni, hogy mire elég a költségvetés. Sokat rágódtunk ezen, és nagyon nehezen engedtük el a felnőtt csapatot, valamint a serdülőket. A szülők és a játékosok megértették a változást, amihez alkalmazkodnia kell minden kézilabdát szeretőnek.

A KHTK U15-ös korosztálya szeptember második hétvégéjén kezdte meg a bajnokságot Kecskeméten. Az U13-as bajnokság ugyancsak szeptemberben indul el.

Isán András szakosztályvezető hozzátette, a tervek szerint néhány korábbi serdülő játékos játékvezetői tanfolyamon vesz részt ősztől, valamint változás esetén visszavárják a korábbi csapattagokat. Addig a körülménykehez alkalmazkodva két utánpótláscsapatért szoríthatnak a közeljövőben a sportszeretők.


Kép: Isán András (U15, 2021.)

G. Z.
  

Kövessen minket a Facebookon is!