Helyi hírek 2021. szeptember 16. 10:00

Két utcát aszfaltoznak a Bankfaluban

Képgaléria
Két utcát aszfaltoznak a Bankfaluban
A Béla király és a Templomhalom utca további szakasza kapott új aszfaltburkolatot a Bankfaluban. Erről Szabó József önkormányzati képviselő számolt be. A két utcát érintő beruházás – amelynek összköltsége bruttó 50,7 millió forint – jelentős javulást hoz az itt élők közlekedésbiztonságában.

Szabó Józseftől megtudtuk azt is, hogy a Béla király utca most 300 méter hosszúságban kapott aszfaltot, amivel teljeskörű lett az út felújítása. A Templomhalom utcán ezúttal 148 méter hosszúságban végeztek munkálatokat: a meglévő útalapra kiegyenlítő réteg, arra pedig aszfalt került. Így a Béla királytól a Kéve utcáig tartó szakaszon befejezettnek tekinthető a felújítás, a további szakasz pedig tervezés alatt áll.

– Jelenleg a padka és árok készítésén dolgoznak, a kivitelező abban a megszokott magas minőségben teljesít, amit városszerte megszokhattunk tőlük – foglalta össze a körzet képviselője, aki a jövő terveiről elmondta: a Bankfaluban tovább folytatódik az útépítés, ennek tervezése már folyamatban van. Emlékeztetett arra, hogy Csányi József polgármester ígérete szerint 2024 év végéig minden utca aszfaltos lesz a városban. Szerinte a Bankfaluban különösen fontos a folyamatos fejlesztés, hiszen igen népszerű az építkezők körében ez a városrész.

Az útépítések mellett egyéb fejlesztések is napirenden vannak, így például a világítótestek kihelyezésével igyekeznek követni a lakossági igényeket. Hogy ez továbbra is zökkenőmentes lehessen, azt kéri a lakosoktól, hogy a felmerülő új igényt jelezzék nála, vagy az önkormányzatnál, Lénárt József főtanácsosnál. A képviselő kitért arra is, hogy folyamatban van az illegális szemétlerakóhelyek felszámolása a Bankfalu érintett részein.
    

Kövessen minket a Facebookon is!