Helyi hírek 2021. szeptember 16. 14:00

Nyílt napra és Mezgé Piknikre várják az érdeklődőket

Nyílt napra és Mezgé Piknikre várják az érdeklődőket
Nyílt napot tart szeptember 17-én, pénteken a Déli Agrárszakképzési Centrum – Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.



A 10 órakor kezdődő esemény tájékoztatóval, képzési információk ismertetésével kezdődik, majd egy sétára invitálják az érdeklődőket az iskolában és a kollégiumban. Mindezek után lehetőség nyílik a tangazdaság, a tanüzem, a húsüzem látogatására és megismerésére is. Szeretettel várnak minden hetedik, nyolcadik osztályos általános iskolást, szüleit és tanárait. Rózsa Pál igazgatótól megtudtuk, hogy ha a járványügyi helyzet is lehetővé teszi, október 8-án és november 19-én is szerveznek nyílt napot.



Egy év kihagyás után, október 2-án, szombaton, újra Mezgé Piknik lesz a tangazdaságban. Rózsa Pál igazgató elárulta, hogy hetedik alkalommal nyitja ki a kapuit a tangazdaság és várja a családok apraját-nagyját egy jó hangulatú találkozóra. Hét esztendeje díjlovaglás versenyszervezés miatt hívták életre a lovas-gasztro családi napot, ami ma már jócskán túlnőtt az eredeti elgondoláson. Azóta kutyaszépségverseny, istállókiállítás, gyermekprogramok, kézműves vásár, íjászat és az iskola tanulói által készített finomságok várják a kilátogatókat. Nagy népszerűségnek örvend a Mezgé Burger és a bográcsos marhapörkölt is, ami idén is kapható lesz. Bálapiramis, bálalabirintus, állatsimogató, csillámtetoválás, gyermeklovagoltatás, kocsikázás várja a gyermekeket, sőt, idén újdonságként huszárbemutató és gépkiállítás is látható majd. A szervezők 9 órától 16 óráig várják az érdeklődőket.

Z. A.
   

Kövessen minket a Facebookon is!