Sport 2021. szeptember 16. 16:30

Elindult a rajzpályázat a jótékonysági szilveszteri futáshoz

Képgaléria
Elindult a rajzpályázat a jótékonysági szilveszteri futáshoz
Harmincadik alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri Futás – „Rollsped Futamot”, amellyel kapcsolatban az előző évekhez hasonlóan most is rajzpályázatot hirdettek az óvodások körében. Erről tartották sajtótájékoztatót szeptember 16-án, Kiskunfélegyházán.

A sajtótájékoztatón Németh László, a Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, Csernus Krisztina, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője és Kovács Mónika, a Rollsped Kft. képviselője ismertette a szilveszteri futás részleteit.

Az előző évben a koronavírus-járvány miatt sajnos elmaradt a futás, de az ahhoz kapcsolódó rajzpályázatot megtartották. A futás most is jótékony, a nevezési díjakból és felajánlásokból származó bevételt a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodák kapják meg, ahol fejlesztő játékokat vásárolhatnak az összegből.

A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Intézményvezetője, Csernus Krisztina megköszönte, hogy újra lehetőségük nyílik az óvodásoknak a rajztehetségük megmutatásához és egyúttal fejlesztő eszközöket vásárolhatnak a szilveszteri futásnál befolyt felajánlásokból és az ezer forintos nevezési díjakból (támogató jegy).

A rajzpályázat témaköreit a Rollsped Kft. képviselői és az óvodák közösen jelölték ki. Igyekeztek a gyermekek által jól megrajzolható témákat keresni, amik kedvet szolgálhatnak számukra az alkotásokhoz.

Rajzpályázati téma lehet a „Legkedvesebb mesehősöm”, a „A kedvenc állatom” és „Én és a Barátom
 ezekkel kapcsolatban várják az alkotásokat.

A versenyen minden köz- vagy magánóvodába járó 5-7 éves óvodás gyermek vehet részt. Készülhetnek rajzok zsírkrétával, ceruzával, festékkel, filctollal. Fontos, hogy az alkotás mérete ne haladja meg az A/4-es papírméretet.

A rajzok hátulján a beazonosítás érdekében fel kell tüntetni a rajzoló nevét, életkorát, illetve az óvodája nevét, az óvodai csoportot és a települést. A rajzok beadására október 25-éig van lehetőség.

Az eredményhirdetésre a tervek szerint december 11-én, 16 órakor kerül sor a polgármesteri hivatalban.

A legjobb alkotások (témakörönként 3-3) a szilveszteri futásnál kiosztott pólókra is felkerülnek, illetve ki lesznek állítva a Petőfi Sándor Városi Könyvtár előtti téren január 5-éig.

G. Z.  
   

Kövessen minket a Facebookon is!