Helyi hírek 2014. október 21. 11:30 Forrás: MÁV-Start ZRt.

Ünnepi menetrend a vasútnál

Ünnepi menetrend a vasútnál
Plusz kocsikkal erősíti vonatait a MÁV-START az ünnepi forgalomban. Érdemes előre megvenni a jegyeket – akár a neten, mobillal vagy a pénztáraknál.









Az október 23-ai hosszú hétvégén és a november eleji, halottak napi hétvégén jelentősen megnő a forgalom, várhatóan a kiemelkedő időszakban naponta közel 500 000-en utaznak majd vonattal. A MÁV-START ünnepi menetrenddel, jelentős vonaterősítésekkel is készül erre. Továbbá felhívják az utasok figyelmét, hogy - elkerülve az indulás előtti sorban állást - jegyeket elővételben is meg tudják vásárolni: akár interneten, mobiltelefonnnal,  jegyautomatáknál vagy a pénztárakban.
 

Az alábbi közlekedési rend szerint járnak majd a vonatok:
 

22-én, szerdán pénteki menetrenddel számolhatnak az utazók

23-án, csütörtökön a szombati közlekedési rend érvényes

24-én, pénteken és 25-én, szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

26-án vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, viszont figyelembe kell venni az őszi óraátállítást is: október 26-án hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani az órákat (ez 5 belföldi vonatot valamint 8 nemzetközi vonatpárt érint, részletek a honlapon)

október 31-én pénteki,

november 1-jén szombati közlekedési rend szerint járnak a vonatok.

 

Az utasoknak javasolják a kényelmes internetes jegyelővételt (www.mav-start.hu): a jegyeket akár otthon is ki lehet nyomtatni, vagy átvehetőek a meghatározott állomások jegykiadó automatáinál. Emellett például -  mobiltelefon egyenleg terhére - telefonnal is vásárolható jegy. Minderről további részletek a http://www.mav-start.hu/eticketoldalon. Jegyek természetesen elővételben bármelyik pénztárban vagy jegyértékesítő automatáknál is kaphatóak.

A két hétvégén, a kiemelt időszakban az összes InterCity kocsi közlekedik, ezeken felül a vasúttársaság más távolsági kocsikkal is erősíti a nagyobb forgalmú IC vonatait. 

Az elővételi jegyvásárlással, a közlekedési renddel kapcsolatban további információk találhatóak a MÁV-START  Zrt. honlapján, a www.mav-start.hu címen, az ügyfélszolgálaton, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT-en, a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon!
 

Kövessen minket a Facebookon is!