Helyi hírek 2021. szeptember 21. 17:00

Széchenyi nap a Platán Utcai Általános Iskolában

Képgaléria
Széchenyi nap a Platán Utcai Általános Iskolában
A Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola az idén 35. alkalommal emlékezett meg Gróf Széchenyi Istvánról. Az intézmény 1983-ban választotta példaképül a „legnagyobb magyart”. Azóta minden év szeptember 21-én méltó ünnepi műsorral emlékeznek meg a polihisztor és hazafi születésnapjáról.

Ez alkalomból a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetői is megtisztelték jelenlétükkel az iskolanapot. Zsámboki Anna igazgató és Pálfi Tamás főosztályvezető is részt vettek az ünnepi műsoron. Városunk vezetői nevében Rosta Ferenc és Balla László alpolgármesterek, dr. Réczi László önkormányzati képviselő, a Móra Ferenc Gimnázium részéről dr. Kása Zsuzsanna intézményvezető és Sinkó Edit igazgató-helyettes koszorút helyeztek el az aula falán lévő Széchenyi domborműnél.

A megemlékezés végén Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető Széchenyi emlékérmet adományozott Meizl Ferenc alapító igazgató úrnak és Kőháziné Kovács Mária magyar szakos tanárnőnek az iskolában meghonosított Széchenyi örökség ápolásáért.

A tanítás nélküli munkanap kulturális akadályversennyel, alkotó kézműves foglalkozásokkal folytatódott, amelyek mind Széchenyi István munkásságához kapcsolódnak. Délután került sor az első osztályos tanulók hangulatos „Csibeavató” rendezvényére, ahol igazi „platános” diákokká fogadták őket.

    

Kövessen minket a Facebookon is!