Helyi hírek 2021. szeptember 22. 11:00

Ismét kinyílt a Betűbölcsi ajtaja

Képgaléria
Ismét kinyílt a Betűbölcsi ajtaja
Néhány hónapos kihagyás után újraindult a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár népszerű baba-mama programja, a Betűbölcsi. A szeptember 21-i rendezvényt az anyatej világnapja alkalmából a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete, valamint a városi könyvtár munkatársai szervezték meg. A programon Vidács Tímea védőnő, Kriston Intim Torna tréner, valamint Palásti Gyöngyi gyógy- és sportmasszőr, KoroKan és KoroKanKismama-masszőr, csecsemő és növekvőgyermek-masszázs oktató tartott informatív előadást az anyukáknak és a középiskolásoknak.

Vidács Tímea a Kriston módszer lehetőségeiről beszélt, különös tekintettel a várandósság és a szülés utáni időszakra vonatkozóan. A Kriston intim torna segíti a szülésben résztvevő izmok felkészítését, hogy minél rugalmasabb legyen az izom, minél könnyebben engedjen utat a babának. A gát a szülés után is gondoskodást igényel, az intimtorna újra formába hozza a rejtett izmok erejét, tónusát. A Kriston módszer különösen nagy hangsúlyt fektet még a tudatos alhasvédelemre és a gátló érzelmek oldására is.

Palásti Gyöngyi gyógy- és sportmasszőr, KoroKan és KoroKanKismama-masszőr, csecsemő- és növekvőgyermek-masszázs oktató prezentációja is hasznos tudással gazdagította a megjelenteket. Mint elmondta, a masszírozás jótékonyan befolyásolja a szervezetet: ellazít, energizál, nyugtat, és még gyógyhatása is van. A kisgyermekek fejlődése során növekedésük, gyarapodásuk feszültséggel, de akár fájdalommal is járhat. Ez, a testi érintést igénylő relaxációs eszköz sok család életét megkönnyítheti, mivel a baba érzékszerveit, érzelmi és értelmi képességeit nagymértékben fejleszti, csökkenti a kellemetlen tüneteket. Javítja az elalvási készséget, támogatja az immunrendszert, és a szoptatás sikerességében is szerepe van – tudtuk meg a masszőrtől.

A rendezvényt vendégfogadással és tombolahúzással zárták.

V. B.
   

Kövessen minket a Facebookon is!