Helyi hírek 2021. szeptember 25. 08:00

Önerőből építi saját pályáját, hogy gyakorolhasson

Önerőből építi saját pályáját, hogy gyakorolhasson
Önerőből építi saját pályáját a kiskunfélegyházi BMX freestyle országos bajnok, Ficsór Kornél. 15 éve élete ez a sport, mindent megtett azért, hogy még jobb lehessen – még akkor is, ha sokszor ez hetente több száz kilométer utazást is jelentett, hogy professzionális pályán edzhessen. Ezért döntött úgy, hogy megépíti saját BMX freestyle birodalmát, és mert az olimpia már látótávolságban van számára is.



Rengeteg munka, még több lelkesedés, lemondás, szorgalom, hit és alázat – talán ezek a szavak jellemzik igazán Kornélt véleményem szerint, aki úgy döntött, hogy nem a körülményeket hibáztatja, hanem kezébe veszi az irányítást és ezáltal a sportkarrierje alakulását. 15 évvel ezelőtt szeretett bele a BMX sportba, azóta egyetlen célja, hogy jobb és jobb legyen. Az idő és a szorgalom őt igazolta, többszörös magyar bajnok a sportágában, és legjobb reményei szerint beválogatják a magyar keretbe, azok közé, akik 2024-ben Párizsban, az olimpián elindulhatnak ebben a számban.



Addig viszont nagyon sok verseny és edzés vár még rá. A pályák viszont nincsenek elérhető közelségben. Legalábbis azok a pályák, ahol világversenyekre felkészülhet. Az országos bajnokságra például Miskolcon készült, ami hetente rengeteg időt, pénzt és energiát emésztett fel. Saját pálya megépítésének gondolata után biciklis futárnak állt és állítása szerint az abból befolyt pénzből sokat tudott félretenni az elmúlt időszakban. A városon kívül, Bugac határában megkezdte az építkezést, reményei szerint 2022 márciusában már gurulhat a saját pályáján, ami olyan szabványelemekkel épül meg, amelyekkel világversenyen, vagy olimpián találkozhat egy versenyző. Elsősorban magának készíti, de természetesen a későbbiekben szeretné segíteni azokat a sportolótársait, akik hasonló szinten kívánják űzni ezt a sportágat. Kornél elmúlt 15 éve szponzorok nélkül telt, ma már belátja, hogy egyedül nem megy. Szívesen fogadja azokat, akik valahogyan segítenék a sportkarrierje alakulását.
Arról kérdezem, hogy mennyire izgul versenyek előtt.



– Ott már nem agyalok új dolgokon. Egy percünk van, hogy megmutassuk magunkat. Hozott tudással dolgozom úgy, hogy azok stabil trükkök, teljesen biztos elemek. Úgy érkezem, hogy megtettem előzőleg mindent és most gurulok egyet és bemutatom, hogy mit tudok. Ünnepnek élem meg minden egyes pillanatát így – mondta Kornél.



Tisztában van vele, hogy összetett és nehéz az út az olimpiáig, de nagyon bízik benne, hogy 2024-ben ott lehet Párizsban.

Z. A.
   

Kövessen minket a Facebookon is!