Helyi hírek 2021. szeptember 26. 16:00

Itt van az ősz, irány a Tőserdő

Képgaléria
Itt van az ősz, irány a Tőserdő
Itt az ősz, és az embert szinte vonzza a csodálatos, színpompás természet. Már hagyománynak tekinthető, hogy a Batthyány Lajos Általános Iskola ősszel a festői környezetű Holt-Tisza partjára, Tőserdőre kirándul.

A tavalyi évben a vírushelyzet miatt ez a közös iskolai esemény elmaradt, talán ez is közrejátszott abban, hogy az idei őszön izgatottan vártuk a napot, hogy kiutazzunk a természetbe. Apraja-nagyja, gyerekek és felnőttek; ki vonattal, ki kerékpárral útra kelt Félegyháza közkedvelt pihenőhelyére.

A gyereksereg gyorsan elfoglalta a nagytisztást, csoportokat alakítottak, majd elkészítették a menetlevelüket. Az alsó és felső tagozat két különböző napon ügyességi, játékos sor-, váltóversenyeken vettek részt.

A mai gyerekeknek egyre kevesebb kapcsolatuk van a természettel. A fiatalok természethez fűződő viszonyát nagyban befolyásolja a technikai fejlődés, egyre több órát töltenek naponta elektronikus szórakoztató eszközök használatával. 

A szabadlevegőn való sporttevékenység fejlesztő hatású, a mozgás elősegíti az idegrendszer fejlődését. A természetben töltött idő javítja a tanulási zavarokat, fokozza a kreativitást és jótékony hatással van a lelki egészségre. Fontos tehát, hogy kimozdítsuk gyermekeinket, hogy ne csak a játszótereken, hanem a természetben: erdőkben, mezőkön is felszabadultan játszhassanak!

A közösségfejlesztés és az egészséges életre való nevelés miatt is fontosak az ilyen örömteli, felhőtlen, szabadban töltött együttlétek.

  

Kövessen minket a Facebookon is!