Helyi hírek 2021. szeptember 29. 08:00

Bábkészítés felnőtteknek

Képgaléria
Bábkészítés felnőtteknek
A báb nem korosztály, hanem műfaj. Ez volt a mottója annak a sok érdeklődőt vonzó bábkészítő műhelyfoglalkozásnak, amelyet a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban tartottak.

A Textil és fa, fafaragás technikái a bábkészítésben című képzésre felnőtteket vártak, akik érdeklődnek a bábművészet, a bábszínház, illetve a bábkészítés technikái iránt. A szeptember 26-i foglalkozást Sipos Kati és Sisak Péter, a Tintaló Társulás tagjai tartották, az Emberi Erőforrások Minisztériumának EMT-TE-B-D-20-0072 pályázati azonosítószámú projektjének köszönhetően.

– A résztvevőkkel olyan technikákat próbáltunk ki, amelyekkel otthon, kevés alapanyagból is látványos bábokat készíthetünk. Megtanultuk a faragás alapjait, vagyis hogyan használjuk a különböző szikéket, késeket, vagy miként tudjuk kialakítani a fejformát, a végtagokat, ízületeket. Ezekhez változatos anyagfajtákat használtunk, mint például: szivacsot, jógakockát, danúbia szalagot és fleece töltőanyagot. A felsorolt alapanyagok kiválóan alkalmasak az otthoni felhasználásra is, mert könnyen beszerezhetők – mondta el Kati a vasárnapi program során.

V. B.
  

Kövessen minket a Facebookon is!