Helyi hírek 2021. október 1. 18:30

Az Idősek világnapján köszöntötték a szépkorúakat

Képgaléria
Az Idősek világnapján köszöntötték a szépkorúakat
Kiskunfélegyházán a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy és a Csanyi úti, valamint a Tóth Kálmán utcai otthonában is köszöntötték a szépkorú ellátottakat az Idősek világnapján, október elsején. Az ünnepségeken köszöntőt mondott Magyariné Tóth Erika intézményvezető és Balla László alpolgármester. Műsorral színesítették a programot a Balázs Árpád Zeneiskola diákjai és tanárai, a Bercsényi Óvoda apróságai, Gulyás László vándormuzsikus, valamint több otthonlakó énekkel és verssel. 

Köszöntőjében Magyariné Tóth Erika elmondta: – Időseinknek nem volt könnyű az életkezdés, a családalapítás, a gyerekek nevelése, iskoláztatása, önálló életük megkezdésének támogatása. Nem egyszerűek a mai hétköznapok sem. Küzdeni a mindennapok nehézségeivel, a magánnyal, vagy a szorongással. De szerencsére vannak gyerekek, unokák, barátok, akik tisztelik és becsülik az elmúlt évek erőfeszítéseit. Kívánom önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be mindennapjaikat, ajándékozzák meg önöket vidámsággal, békességgel, figyelmességgel. Intézményünk dolgozói is ezen igyekeznek nap mint nap. A járványhelyzet miatt az elmúlt évben nem lehettek rendezvények. Köszönöm mindenkinek, hogy fegyelmezetten, türelemmel viselte azt, hogy nem találkozhattak szeretteikkel, barátaikkal, ismerőseikkel. Reméljük, hogy az elkövetkező napok vidám, szórakoztató programjai színesebbé teszik életüket. Biztatok mindenkit, hogy vegyenek részt ezeken.

Balla László alpolgármester a városvezetés nevében köszöntötte a szépkorúakat. Kifejtette, hogy az Idősek világnapja megtartásával minden évben az a cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősebb embereket tiszteljük. Nem szabad megfeledkezni az életükről, hiszen nélkülük ma mi sem állhatnánk itt. Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagytak, mert elődeink alapjára építkezünk.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek világnapjává. Napjainkban körülbelül 600 millió hatvan év feletti személy él a világon, számuk 2025-re akár meg is kétszereződhet, éppen ezért a gyorsan öregedő világban az idősek sokat segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
       

Kövessen minket a Facebookon is!