Helyi hírek 2021. október 1. 16:00

Ebzárlat és legeltetési tilalom Kiskunfélegyházán

Ebzárlat és legeltetési tilalom Kiskunfélegyházán
Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt október 2-ától október 22-éig a kiskunfélegyházi, a bajai, a bácsalmási, a jánoshalmi, a kalocsai, a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi járásban.

Az ebekre, macskákra és legelő állatokra kiterjedő zárlat célja, hogy a kijuttatott, vakcinát tartalmazó csalétkeket a vörös rókák helyett ne a háziállatok vegyék fel. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

A veszettség vírusára a vadon élő és a házi emlősállatok egyaránt fogékonyak. Hazánkban a fertőzés fő fenntartói a vörös rókák, ezért azok megelőző immunizálása kiemelten fontos állategészségügyi feladat.

A csalétek kerek, barna színű, az ember számára kellemetlen szagú, belsejében alumínium bliszterben található a vakcina. Ha a vakcina az ember szájába, orrába vagy megsértett bőrére kerül, azonnal orvoshoz kell fordulni. Amennyiben a vakcina kézre vagy más fedetlen testrészre jut, azonnal le kell mosni szappannal és bő vízzel.

Az érintett területek térképe és a települések listája megtekinthető a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata honlapján.

        

Kövessen minket a Facebookon is!