Helyi hírek 2021. október 4. 08:00

Szakmai kiránduláson a közgések

Szakmai kiránduláson a közgések
Kiskunfélegyháza és térsége bővelkedik érdekes látnivalókban. Szeptember 29-én a Közgé két turisztika ágazatos csoportja a 11/B és a 9/T osztály diákjai részt vettek a Kiskunfélegyházi Kalandtúra programon.

Olasz Anita, a kiskunfélegyházi Tourinform Iroda vezetője ismertette Kiskunfélegyháza turisztikai innovációit a polgármesteri hivatal dísztermében. A leendő turisztika szakemberek tájékoztatást kaptak az irodák működéséről, a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységéről, a turisztikai fejlesztési térségekről illetve a térségek kiválasztásának folyamatáról.



Megismerkedtek a város leendő turisztikai fejlesztési terveiről illetve a már működő QR kódos mobil-applikációs rendszerről. A Mesél a város program keretében egyedülálló mintaprojektként indult el Kiskunfélegyháza nevezetességeit bemutató QR kódos mobil-applikációs rendszer. Az épületeken elhelyezett QR kódok leolvasásával az érdeklődök, információkat kapnak a fontosabb látványosságokról egy virtuális idegenvezetés keretében.



A Tourinform Iroda másik fejlesztése a Félegyházi Kalandtúra elnevezésű program. A túra során a kalandvágyók az iroda ingyenes kiadványának segítségével bejárhatják Kiskunfélegyháza nevezetességeit, amelyekhez kapcsolódva válaszolni kell egy-egy kérdésre. A keresztrejtvény megfejtése után kaphatjuk meg egy feladvány válaszát.



A nap végén a diákok tanulmányaikhoz, illetve a 10. év végére elkészítendő portfólió megírásához kaptak hasznos segítséget.

Kísérő tanárok: Rekedt-Nagyné Kucsora Hajnalka és Makai-Dongó Ildikó  

                           

Kövessen minket a Facebookon is!