Helyi hírek 2021. október 1. 19:00

Az Idősek Világnapját ünnepelték a Móra Ferenc Művelődési Központban

Képgaléria
Az Idősek Világnapját ünnepelték a Móra Ferenc Művelődési Központban
Az Idősek Világnapját ünnepelték október 1-jén, pénteken délután a Móra Ferenc Művelődési Központban. A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Balla László alpolgármester mondta el ünnepi gondolatait.

Beszédében hangsúlyozta, hogy tiszteletünket, szeretetünket és megbecsülésünket szeretnénk évről-évre ezekkel az ünnepségekkel kifejezni idősödő embertársaink iránt. Sütő András gondolataival kezdte köszöntőjét, ami arról szólt, hogy az ifjú generációnak fel kell ismernie és becsülnie kell azt az értéket, amit az idősebb korosztály képvisel. Hozzátette: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a helyi szociális ágazat minél színvonalasabb fenntartásával igyekszik segíteni azoknak az időseknek az életét, életkörülményeit, szakszerű ellátását és a róluk szóló szeretetteljes gondoskodást, akik bentlakásos intézményekbe kényszerülnek. Megemlítette a nyugdíjas klubok és civil szervezetek munkáját, akik a nyugdíjas korosztály sokaságát tömörítik, így új célokat, kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak nekik. Rendkívül fontosnak nevezte a szerepüket, hiszen egy összetartó, közösséget nyújtó, baráti kapcsolatokat jelenthetnek az idősek számára, amit városunk önkormányzata nagyra becsül. Végezetül jó egészséget, erőt és boldogságot kívánt a megjelenteknek.

Az alpolgármester beszéde után verssel köszöntötték a megjelenteket, majd zenés műsor következett. A szegedi Lévai László énekes és az őt kísérő Viktória trió lépett színpadra régi nosztalgiadalokkal és táncdalokkal, a vendégek nagy örömére.

Z. A.
     
Fotó: Fantoly Márton
       

Kövessen minket a Facebookon is!