Helyi hírek 2021. október 3. 11:00

Piknik a Mezgé tangazdaságában

Képgaléria
Piknik a Mezgé tangazdaságában
Nyolcadik alkalommal rendezte meg tangazdaságában az őszi pikniket a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Tavaly a járványhelyzet miatt nem tudták megtartani, talán ennek is köszönhető, hogy idén minden eddiginél több látogatója volt. Jöttek a gyermekes családok és az egyéni látogatók egyaránt, és szemmel láthatóan jól érezték magukat a rengeteg látnivaló, sok program közepette.

A rendezvény megnyitóján Rózsa Pál igazgató elmondta: – Iskolánk büszkesége, hogy egy ilyen városi, térségi rendezvényt sikerült megrendezni. Nyolc éve kezdtük el, és évről évre többen látogatnak ki a piknikünkre. Kínálatunk is folyamatosan bővült. Az ide érkezőknek lehetőségük van megtekinteni, megsimogatni és megnyergelni lovainkat, megnézni tenyésztett állatainkat, munkagépeinket, amelyekkel földjeinket műveljük. A gyerekek pedig a kukoricásunkban egy labirintusban próbálhatják ki tájékozódási képességüket. Természetesen a vendégek húsipari tanüzemünk termékeit is megvásárolhatják, éppúgy, mint számos kézműves élelmiszeripari terméket – tette hozzá.

– Elismerendő az a teljesítmény, amelyet a félegyházi szakképző iskola mutat fel. Nem csak ez a piknik, jelzi ezt, hanem az is, hogy diákjaik a szakmai országos versenyeken is kiválóan szerepelnek és végzés után nincs gondjuk az elhelyezkedéssel sem – mondta Lezsák Sándor országgyűlési képviselő a megjelenteket köszöntve.

s. r.
     

Kövessen minket a Facebookon is!