Helyi hírek 2021. október 10. 16:00

Tesztelje tudását!

Tesztelje tudását!
Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tizenhatodik online tűzvédelmi tesztje. A fűtési szezon közeledtével a teszt azokat az ismereteket teszi próbára, amelyek a szén-monoxid-mérgezéssel, annak megelőzésével, és a fűtési szezon aktuális tennivalóival foglalkoznak.

Melyek a szén-monoxid-mérgezés tünetei? Mikor kell ellenőrizni a tüzelő- és fűtőberendezéseket? Mit kell tenni, ha ég a kémény, és mi az, amit semmiképpen ne tegyünk ilyen esetben? Ezek és ezekhez hasonló kérdések sorjáznak az aktuális tűzvédelmi tesztben. A tesztet kitöltők nemcsak azért járnak jól, mert tudásukat próbára tehetik, hanem azért is, mert ezzel a tudással felvértezve nagy biztonsággal vághatnak neki az idei fűtési szezonnak. A teszt ajánlásokat, kiegészítő információkat is tartalmaz – írta oldalán a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tizenhatodik tűzvédelmi teszt már elérhető.

Ha még nem tette, a korábban közzétett tesztek valamelyikét is töltse ki!

Segítheti is a katasztrófavédelem munkáját, a visszajelzések alapján a szervezet megtudja, hogy a jövőben milyen tűzmegelőzési témákban szükséges pontosítani, bővíteni az ismereteket. 
   

Kövessen minket a Facebookon is!