Sport 2021. október 6. 11:00

Hosszú távon építkeznek

Képgaléria
Hosszú távon építkeznek
A Hepp Kupát követően az NB II. keleti csoportjában is megkezdte a bajnokságot a Kiskunfélegyházi KC. Az első körben a bajnokesélyes Békéscsabai KK látogatott Félegyházára. Az előző szezont a hetedik helyen záró KKC játékoskerete némileg átalakult és célként fogalmazódott meg az utánpótlásban pallérozódó fiatal junior játékosok beépítése a felnőtt csapatba.

Nézők előtt vette kezdetét a 2021/22-es felnőtt férfi kosárlabdaszezon a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A Kiskunfélegyházi KC a tavalyi második Békéscsabai KK-t fogadta, amely csapatnak nem titkolt célja a bajnokság megnyerése.

Az első negyed szorosan alakult, de 19-23-at követően megléptek a vendégek, akik végül érvényesítve a papírformát minden negyedet megnyerve 105-64-re győztek.

A KKC játékosainak nem elsősorban a bajnokesélyes ellen kell eredményesen szerepelniük. A szezonkezdetről és a tervekről Bindics Gábor játékos-edző számolt be:

– Az idei évre csapatunk összetétele kissé megváltozott. A félegyházi nevelésű Kincses Barnabás, aki már komoly húzó erőnek számított a csapatban Budapestre ment folytatni a tanulmányait és a kosárlabdázást. Év közben térd fájdalma miatt Varga Mártonnak is abba kellett hagyni a játékot, valamint Csatlós István sem tudja már vállalni a hétvégi megmérettetéseket. Szerkezetileg pedig a legnagyobb változást a két centerünk távozása (Varga Milán, Házi Roland) hozza. Ez egyfelől veszteség, másfelől a 4-es poszton játszó játékosainknak nagyobb kibontakozási lehetőséget ad: Monostory Gergőnek és Kiss Szabolcsnak. Mindketten tavaly igazoltak hozzánk sok-sok év kihagyás után, de nagyon gazdag és eredményes sportmúlttal a hátuk mögött. Óriási potenciál van mindkettejükben, kulcsfigurák lesznek az idei szereplésünk eredményességét illetően. Továbbá itt van a még csak 18 éves, kiemelkedően jó képességű Gelányi Dániel, aki egyre megbízhatóbb játékossá érik a nála még kicsit rutinosabb mezőnyben. Ő jelentheti a hidat a további fiatalok bevonásában. Egyik fő célom az idei évre, hogy biztosítsuk az utánpótlást és a még junior korosztályban játszó játékosok is belekóstolhassanak az itteni légkörbe.

Több új csapat is indul idén, így 22 meccsből fog állni az alapszakasz, ami nem kevés utazást is jelent. Fontos lesz, hogyan tudjuk megoldani a játékosok egyéb elfoglaltságai mellett, de mint mondtam nem feltétlenül a végső helyezés lesz a fókuszban, hanem hogyan tudjuk a csapatot leginkább megfelelően felépíteni hosszú távon.

Azt gondolom, hogy mindenképpen biztató, ahogyan kezdtünk az első fordulóban a tőlünk azért jóval eredményesebb Békéscsaba ellen. Ilyen játékkal semmi sem lehetetlen.


Férfi NB II. keleti csoport 1. ford., 10. 03.
Kiskunfélegyházi KC – Békéscsabai KK 64-105

(19-23, 16-27, 11-30, 18-25)

G. Z.
  

Kövessen minket a Facebookon is!