Helyi hírek 2021. október 4. 13:00

Kossuthos siker az Országos Haditorna Versenyen

Kossuthos siker az Országos Haditorna Versenyen
Szeptember 28-án, Ballószög adott otthont az Országos Haditorna Verseny megyei fordulójának, amelyen 11, négyfős csapat vett részt a 9-12. évfolyamos középiskolás korosztályból. A verseny rendezője és egyben fővédnöke a Magyar Honvédség volt.

Iskolánkat, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumát Káposztás Atilla tanár úr és csapata képviselte az idei tanévben már 5. alkalommal.

A diákoknak változatos, a katonai életpályához kapcsolódó feladatokat kellett teljesíteniük: akadályfutás, váltófutás, kézigránátdobás, légpuskás lövészet, valamint egészségügyi és honvédelmi ismeretekről szóló feladatlap kitöltése.

A versenyzők közül sokan kifejezetten rendvédelmi iskolákból, illetve a megyében működő kadétképző intézetekből kerültek ki. Ebben a kifejezetten erős mezőnyben sikerült tanítványainknak derekasan helytállniuk, hiszen a nemes versengésben az első helyet szerezték meg. 

A csapat tagjai voltak: Papp Tamás, Néző Bence, Szilvási Zalán, Czinege János és tartalékosként Luczás Sándor. A tanulók éremdíjazásban részesültek, valamint a megyéből egyedüli csapatként megszerezték a részvétel jogát a tavasszal megrendezendő országos döntőben.

A további küzdelmekhez sok sikert kívánunk!

Hideg János László
munkaközösség-vezető
   

Kövessen minket a Facebookon is!