Helyi hírek 2014. október 22. 21:05

„Magyarország sorsa az, hogy szabadságért küzdjön”

Képgaléria
„Magyarország sorsa az, hogy szabadságért küzdjön”
Az 56-os megemlékezések a Városházán folytatódtak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 25. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezések a Városháza aulájában folytatódtak.

Az alakuló testületi ülés résztvevői, valamint számos érdeklődő jelenlétében, a város vezetői, a pártok és civilszervezetek képviselői koszorút helyeztek el Czakó József örökös címzetes polgármester emléktáblájánál.

– Október 23-a sorsfordító nap a magyar történelemben – mondta ünnepi beszédében Balla László alpolgármester. – Az 1956-os forradalom kitörésének és az 1989-es Magyar Köztársaság kikiáltásának napja… Magyarország sorsa az, hogy szabadságért küzdjön.

A szónok befejezésül a forradalom üzenetét tolmácsolta:

– …A jobb, a szebb, az élhetőbb és szabadabb élet reménye, melyet minden nehézség és gond árán is meg kell valósítanunk. Tartozunk ezzel a múltunknak, történelmünk minden magyar polgárának, és tartozunk ezzel a jövőnek, gyerekeinknek és unokáinknak is.

Az ünnepi megemlékezés résztvevői Városháza aulájából az udvarra vonultak, ahol megkoszorúzták az 1956-os hősök tiszteletére állított kopjafát.

tli

Fotó: Kürti László

Kövessen minket a Facebookon is!