Helyi hírek 2021. október 5. 18:15

Számos fejlesztésről számolt be lakossági fórumán Bense Zoltán

Képgaléria
Számos fejlesztésről számolt be lakossági fórumán Bense Zoltán
Október 4-én tartotta meg lakossági fórumát Bense Zoltán, a második választókörzet önkormányzati képviselője a József Attila Általános Iskolában. A megjelent hallgatóság kéréseiben elsősorban a járdák, az utak felújításának szükségessége szerepelt, de megfogalmazódott az is, hogy végezzék el a gyalogos és a járműközlekedést zavaró fák nyesését.

A lakossági fórumon jelen volt Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Juhász László városüzemeltetési osztályvezető, dr. Alács Miklós vagyongazdálkodási osztályvezető és Ódor László, a szociális és közfoglalkoztatási osztály osztályvezetője. 

Bense Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy az elmúlt évben a járványhelyzet miatt elmaradt a fórum, de ennek ellenére ő sokszor találkozott a körzet lakóival és interneten is tartotta a kapcsolatot és megbeszélték a problémákat. Sok terv van, sok már meg is valósult. Megszépült a Korond utcai játszótér. Bem József szobrát sikerült kihelyezni a köztérre. A Mártírok utcában zajlanak a felújítási munkák, ami a járda burkolatának megújítását, szélesítését jelenti. Emellett természetesen a növényzetet is megújítják. Ebben az utcában megépült a kondipark is, amit remélhetőleg hamarosan világítással is ellátnak. A tervek között szerepel az Attila utca burkolatának felújítása és a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítése. Bikahegyen is korszerűsödött a közvilágítás és több utcát is felújítottak – tette hozzá.

Csányi József polgármester a város gazdasági helyzetét ismertette, ami véleménye szerint jelenleg megnyugtató. A fejlesztési tervekről elmondta, hogy ebben a körzetben a Deák Ferenc utca járdáját az első közökig felújítják, és a közök is új útburkolatot kapnak. Szólt arról is, hogy a volt Fürdőszálló felújítási tervei már készülnek és mellette még egy rendezvényház építésének gondolata is felmerült. A Vasas-pálya felújítása is hamarosan megkezdődhet.

Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!