• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A parkolási problémák megoldását és új padok kihelyezését is kérték a lakók Gyenes Attila körzetében
Helyi hírek 2021. október 6. 10:00

A parkolási problémák megoldását és új padok kihelyezését is kérték a lakók Gyenes Attila körzetében

Képgaléria
A parkolási problémák megoldását és új padok kihelyezését is kérték a lakók Gyenes Attila körzetében
Lakossági fórumot tartott Gyenes Attila, a 3. választókerület önkormányzati képviselője október 5-én. A fórumon részt vett Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és Juhász László városüzemeltetési osztályvezető.

Csányi József polgármester örömhírrel érkezett, a lakossági fórum előtti órákban értesült róla, hogy a Zöld város projekt országos Nívódíj minősítésben részesült.

Összefoglalójában hangsúlyozta, hogy a kormány által kapott támogatások és az itt élő vállalkozások munkájának köszönhetően sikerült a munkanélküliséget féken tartani, a város adóbevételeit pedig a vártnál nagyobb mértékben realizálni. Így kisebb felújításokba már idén bele tudott kezdeni a város. Elkészült a Csólyosi út, a 160 milliós projekt érintette a városrészt. A fejlesztés nyomán jól használható útszakasz valósult meg. A polgármester hozzátette, hogy a 2014-2020-as támogatási ciklusból két projekt maradt még: az egyik a Vasas-pálya megújítása, a másik a Móravárosi kétcsoportos bölcsőde építése.

A jövőbeni tervek között óvodák és bölcsődék felújítása szerepel, illetve 5 iskola (köztük a Dózsa György Általános Iskola) energetikai korszerűsítése is tervben van. Egy turisztikai projekt részeként kerékpárút épülhet a Mezőgazdasági Áruház és Városföld között, illetve a Fürdőszálló rekonstrukciójára és a törökfürdő helyreállítására is van esély. Mindezek mellett a tervek egy rendezvényházról és egy 44 szobás szállodáról is szólnak a projekt keretében. Elhangzott továbbá, hogy a városháza épületén teljes energetikai és állagmegóvó felújítás vált szükségessé, ennek megvalósítására is megtették az első lépéseket. Végezetül Csányi József elmondta, hogy jelenleg több helyen folynak járdarekonstrukciók, útfelújítások, amelyek a jövőben tovább folytatódhatnak.

Gyenes Attila beszámolójában hangsúlyozta, hogy a városvezetés egy egységes egészben gondolkodik, mindig nagyívű projektek mentén haladtak, aminek része a körzet. Nem elaprózott felújítások történnek, hanem komplex dolgok, így sok esetben nem lehet körzethatárt megjelölni. Részletesen beszélt az eddig elkészült szilárd burkolatokról, a szegélyfeltöltésekről, a kátyúzásról, a padkatakarításokról, ami folyamatos munkát jelent a körzetében. A közvilágításról, az elektromos fejlesztésekről, a napelemek felszerelésének hatékonyságáról is szó esett. Elmondta, hogy a hulladéktárolást, a szelektív hulladékgyűjtő szigetetek zsúfoltságát és a hulladékelszállítás problémáit is igyekeznek normalizálni.

A képviselő örömmel jelentette be, hogy a jövőben a Kocka játszótér megújul, valamint a Kossuth utca járdafelújítása is megvalósul egészen a vasútállomásig.

A megjelent lakók többek között parkolással kapcsolatos problémákra kértek megoldást, egy esetleges gyalogátkelő létesítését szeretnék a Dózsa György utcában. Javaslatokat tettek köztéri padok áthelyezését illetően, kérelmezték a járdák és utak állapotának javítását is. A képviselő a kéréseket meghallgatta és kivizsgálásukról biztosította a megjelenteket.
      

Kövessen minket a Facebookon is!