Kultúra 2021. október 10. 08:00

Szabó Jánosné lett Az Év Olvasója

Képgaléria
Szabó Jánosné lett Az Év Olvasója
Az Országos Könyvtári Napok záróeseményére került sor október 9-én, szombaton délelőtt a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az Év Olvasója, valamint Falu Tamás és Móra Ferenc illusztrációs pályázat díjátadóján vehettek részt az érdeklődők.

Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy minden év októberében – idén már 12. éve –, hogy a Könyvtári Napok keretében adják át ezeket a kitüntetéseket városukban. Ezzel szeretnék kifejezni megbecsülésüket azoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében, és azoknak, akik évek óta hűséges olvasók, látogatók.

2021-ben, az Év Online Könyvtárhasználója Gál Rebeka, az Év Könyvtári Segítője Bense Zoltán, az Év Olvasócsaládja a Goldpergel család, az Év Gyermekolvasója Mák Fanni Zoé, az Év Olvasója pedig Szabó Jánosné Katika lett, aki évek óta rendszeres látogatója, használója a könyvtárnak. Szabó Jánosné a szórakoztató, könnyed, romantikus irodalmat kedveli. A korlátozások alatt is rendszeresen igénybe vette az intézmény könyvfutár és könyvátadó pontját. Az idén a könyvtár statisztikái szerint az általa kölcsönzött dokumentumok száma elérte a 111-et, ezzel kiérdemelte Kiskunfélegyházán Az Év Olvasója díjat. A díjakat Abonyi Szilvia és dr. Bánki Horváth Mihályné adták át.

Ezt követően Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke és Kállainé Vereb Mária nyugalmazott könyvtárigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke kihirdette a Falu Tamás költő verséhez és a Móra Ferenc: A hatrongyosi kakasok című mesekötetéhez készült illusztrációs pályázat díjazottjait.

Az alsó tagozatosoktól beérkezett 26 pályamunka közül dicséretesen szerepeltek, ezért mézeskalácsot, oklevelet és a Móra-emlékek Kiskunfélegyházán című kiadványt vehettek át: Jankó Zoé Dorka, Gulyás Gabriella Lúcia és Gondi Netta (mindhárman a Platán Utcai Általános Iskola tanulói).

A helyezést elért tanulók mézeskalácsot, oklevelet, egy Móra CD-t kapnak jutalmul: III. helyezett Tímár Gréta (Platán), II. helyezett Markolt Alexa (Darvas) I. helyezett Kis Adél (Dózsa).

A felső tagozatosok kategóriában 45 pályamunka érkezett. Az 5-6. osztályosok közül dicsérő oklevelet, valamint egy Falu Tamás könyvet vehetett át Révész Zsófia (József) és Tóth Bence (Dózsa).

A helyezést elérők oklevelet, egy Falu Tamás és egy Móra-emlékek Kiskunfélegyházán című könyvet vehettek át. III. helyezést ért el Balizs Emma (Dózsa), II. helyezett lett Tarjányi Tamara (Dózsa), I. helyezést ért el Dobák Rebeka (Platán).

A 7-8. osztályosok mezőnyében dicsérő oklevelet vehettek át és egy Móra-emlékek Kiskunfélegyházán című könyvet Besze Zsófia (Batthyány), Major Edina ( Batthyány), Pintér Viktória (Constantinum) és Mogyoró Petra (Platán).

A felső tagozatos helyezettek egy Falu Tamás és egy Móra-emlékek Kiskunfélegyházán című könyvet kaptak. III. helyezett lett Tímár Csenge (Platán), II. helyezett Pintér Kitti (Constantinum), I. helyezett Kocsis Nimród (Constantinum).

A szervezők megköszönték a felkészítő pedagógusok munkáját.

Alsó tagozatos tanítók: Farkas Imréné: Platán Utcai Általános Iskola, Gondiné Ágó Edit: Darvas Általános Iskola és Locskai Mátyásné: Platán Utcai Általános Iskola.

Felső tagozatos rajztanárok: Fantolyné Makány Ildikó (Batthyány), Görögné Tarjányi Katalin (Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola), Zsibritáné Karsai Ildikó (Darvas), Pintér Anna (Dózsa), Váradiné Borbély Katalin (József) és Tarjányi Xénia (Platán).

A díjátadás során Kisgyőri Krisztián népzenész segítségével remek hangulat alakult ki, akinek sikerült énekszóra bírni a résztvevő diákokat, szüleiket és tanáraikat is. Két népdallal térhettek haza, amit az eseményen tanultak meg és énekeltek együtt az előadóval.

A pályázatra érkezett alkotások megtekinthetők a Gyermekbirodalomban.

Z. A.
   

Kövessen minket a Facebookon is!