Helyi hírek 2021. október 13. 12:00

Építsd újra a hasizmodat!

Képgaléria
Építsd újra a hasizmodat!
A hasizom és az azt körülvevő törzsizmok rendszere hatalmas terhelésnek van kitéve a mindennapi életünk során is. Ez a megterhelés a nők esetében hatványozottabban jellemző a várandósság, és az ezzel járó súlygyarapodás következményeként. Fliszár Dóra edző, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda együttműködésével hatalkalmas hasizom-regeneráló tréninget tart a Móra Ferenc Művelődési Központban keddenként, 10 órától.

Október 12-én, az első előadás alkalmával a tréner elmagyarázta a jelenlévőknek a hasat és a gerincet tartó izmok működésének mechanizmusát. Kitért arra is, hogy a hasizmot alkotó izomrostok a terhesség során a hormonális változások miatt fellazulhatnak. Ennek következményeként tapasztalható az egymástól függőlegesen szétnyíló hasizom, amely akár szabad szemmel is láthatóvá válik. Amikor ez történik, sérül a kötőszövet, amelyet kemény és odafigyelést igénylő munkával lehetséges csak újraépíteni. A regenerálódásban nagy segítség lehet a helyes táplálkozás, ami kizárja a sok cukrot, tartósítószert, adalékot és fölösleges szénhidrátot tartalmazó ételeket.

Kinek szól ez a program?

Mindenkinek hangzott el az oktatótól. Ez egy komplex, egymásra épülő mozgásforma, amely segítségével újraépíthető a hasfal és a törzs izomzata, segít visszafordítani a keletkezett károkat, regenerálja, tónusosabbá teszi a testet, csökkenti a has körfogatát, tartásjavító hatása van, mérsékeli, vagy elmulasztja a hát fájdalmát, és nem utolsó sorban, a gátizmokat is stimulálja.

Akinek felkeltette a program az érdeklődését, hat héten át minden kedden 10 órától kapcsolódhat be a foglalkozásokba a művelődési központban.

V. B.

   

Kövessen minket a Facebookon is!