Sport 2021. október 12. 18:30

Koppány hírek

Képgaléria
Koppány hírek
Szeptember 25-én, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjászhétvégére.

25-én, szombaton a DAR VI. és egyben záró fordulóján vettek részt. Nagyon szép időben lőtték végig a 24 célból álló pályát, ahol a kötelező elemeket is tartalmazó 8 db lőlap, 8 db 3D és 8 db ügyességi cél várta a versenyzőket. Zárásként nemcsak a 25-ei versenyen, hanem a hat forduló összesített eredménye alapján, a versenysorozatban legalább négy állomásán résztvevőt oklevéllel és éremmel jutalmazták. Az első helyezettek egy kupát is hazavihettek.

A Koppány csapat nagyon szépen teljesített, a következő eredmények születtek:

Vadász reflex íjjal lövők: Balanyi Sándor felnőtt férfi, 499 pont, 69,3% 1., Tamáskovics Gyula férfi szenior, 471 pont, 65,4% 5. összesített 1., Zoboki Csenge kadett nő, 357 pont, 49,5 % 1., összesített 2. helyezés.

Modern pusztai íjjal lövők: Szólya Imre felnőtt férfi, 436 pont, 60,5 % 9.,  összesített 3., Bicskeiné Csányi Mária szenior nő, 428 pont, 59,4% 1., összesített 2., és Kövecses Zsuzsanna szenior nő, 258 pont, 35,8 % 5. összesített 5. hely.


Szeptember 26-án, vasárnap a gyulai várban, a Bástyalövésben is részt vettek a Koppány küldöttek legbátrabb tagjai. Négyfős csapatban lehetett nevezni így idegenlégióst is fogadott a három bátor Koppány. A Bástyalövő csapat tagjai: Zoboki Csenge, Bicskeiné Csányi Mária, Forgács Luca és Balanyi Sándor voltak. Egy-egy lőállásban 30 lövést adhattak le, a csapat tagjai döntötték el, hogy ebből ki mennyit lő. A Koppányok azt a taktikát választották, hogy mindenkinek volt 6 lövés lehetősége, de ha nem tudott egy adott célnál megbirkózni a feladattal, akkor nevezze meg, hogy ki az, aki lelövi helyette a maradék darabszámú vesszővel a célt. A legtávolabbi célok meglövésével Sanyit bíztuk meg, aki ezt a nagyon jól teljesítette. Ugyanis több helyen volt olyan feladat, hogy csak akkor volt 10 pontos a célba találás, ha a legtávolabbi célba legalább egy vessző benne van. A Koppányok ezen a megmérettetésen is remekül teljesítettek, mert 16 csapatból a 8. helyen végeztek.

 

Október 9-én a Koppányok is csatlakoztak a Magyar Íjász Szövetség által meghirdetett Íjászat Napja eseménysorozathoz. Rendhagyó versenyt szerveztek a Koppányok „Legyen az íjászat mindenkié” címmel. A verseny elnevezése teljes mértékben tükrözte a verseny jellegét, mert bárki indulhatott rajta, aki szeretett volna. Nem volt szükséges hogy legyen íjászfelszerelése, íjász előélete vagy bármilyen íjásztudása. Versenyregisztráció után, a Koppányok gyorstalpaló oktatása után már lehetett is majdnem úgy versenyezni, mint egy íjász. Hét célból álló pályán izgalmas kihívás volt a résztvevőknek, mind a nevezőknek, mind pedig a Koppányoknak, mert ilyen program még sosem volt. Ismeretlen volt ez a fajta íjásztatás. A Jóisten is segítségére volt a programnak, mert napsütéses szép időt adott. Délelőtt 10 órától, délután 3 óráig folyamatosan jöttek a vállalkozó kedvű íjásztanoncok, kicsik és nagyok, családok. Több mint ötvenen éltek a lehetőséggel, ami sikeresnek mondható.

Kis Mónika
Koppány íjász

Kövessen minket a Facebookon is!