Helyi hírek 2021. október 13. 08:00

Országjáró fórumot tartott Félegyházán a honvédelmi miniszterhelyettes

Országjáró fórumot tartott Félegyházán a honvédelmi miniszterhelyettes
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a Fidesz alelnöke és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő tartott országjáró lakossági fórumot Kiskunfélegyházán, a Szakmaközi Művelődési Házban október 13-án, kedden, Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt címmel.



Az eseményt Lenkei Róbert választókerületi kabinetfőnök nyitotta meg. Beszámolt a választókerület adottságairól és az elmúlt időszak térséget érintő eseményeiről. Mint elmondta, Magyarország egyik legnagyobb választókerületéről van szó, ahol a lakosság száma meghaladja a 90 ezer főt, a szavazóké pedig 73.923 fő.

Ezt követően Németh Szilárd miniszterhelyettes vette át a szót, aki elismerően beszélt a választókerületben folyó munkáról.

– Amit itt, Lezsák Sándor választókörzetében tapasztalok – legyen szó az utak állapotáról, a lakiteleki programról, vagy Kiskunfélegyháza fejlesztéséről – külön-külön sikertörténet – fogalmazott.



Ezt követően a Fidesz alelnöke részletesen összehasonlította a Gyurcsány Ferenc és az Orbán Viktor vezette kormányok eredményeit. Ennek kapcsán kitért a gazdaságpolitikára, beszélt a munkahelyek számának alakulásáról, a nemzeti vagyonról, a családi támogatási rendszer és a nyugdíj alakulásáról, a nemzetpolitikáról.



A fórumot Lezsák Sándor zárta. Az országgyűlés alelnöke kiemelte a választópolgárokkal való közvetlen kapcsolat és beszélgetés fontosságát.



– Nagyon fontos – fogalmazott –, hogy körülöttünk az emberek értsék, hogy mi történik ebben a hazában.

         

Kövessen minket a Facebookon is!