Helyi hírek 2021. október 13. 15:00

Több száz diákot fogadott a Mezgé a Pályaorientációs napon

Képgaléria
Több száz diákot fogadott a Mezgé a Pályaorientációs napon
Pályaorientációs napot tartottak a Mezgében október 13-án, szerdán a Déli Agrárszakképzési Centrum kiskunfélegyházi tagintézménye és az Agrárkamara szervezésében, a Foglalkozások Hete programsorozat keretében.

Ezen a napon a környékbeli iskolákat fogadták, akik előzőleg az Agrárkamara honlapján leadták jelentkezésüket – tudtuk meg Kiss-Feketéné Bodor Barbara szakmai igazgatóhelyettestől. Hozzátette: majdnem háromszáz résztvevő érkezett az iskolába és a tangazdaságba, előbbinél az élelmiszeripari képzések bemutatása a cél, utóbbinál a mezőgazdasági képzésekkel ismertetik meg a diákokat interaktív formában. 

Az iskola épületében a pék-cukrász, húsipari termékgyártó, sütő-cukrász technikus, húsipari technikus, pék szakmák felé orientálják a diákokat. Itt a mézeskalács-készítéstől a kalácsfonási technikákon át, a pogácsasütésig, valamint a kolbásztöltésen keresztül a laborvizsgálatig, megpróbálnak minden élelmiszeripari ágazatot bemutatni, míg a tangazdaság a gazda, állattenyésztő, növénytermesztő és lovászképzéseket, valamint a mezőgazdasági technikus képzéseket népszerűsíti. A diákok fűszerbemutatón vehettek részt, aszalt gyümölcsöket kóstolhattak és idegenvezetéssel egybekötött állatbemutatóval is készültek az eseményre. A nap folyamán két turnusban, csoportváltással oldották meg, hogy minden helyszínt megismerjenek a Mezgébe látogató érdeklődők.

A Pályaorientációs napon körülbelül 13 iskola, majdnem 300 diákjai vett részt, érkeztek többek között Szegvárról, Szeremléről, Lakitelekről és Nyárlőrincről is.

Z. A.
   
Fotó: Fantoly Márton
     

Kövessen minket a Facebookon is!