Helyi hírek 2021. október 14. 08:00

A medve nem csak játék

Képgaléria
A medve nem csak játék
Az elmúlt időszak nem kedvezett a tanulmányi versenyeknek és közösségi programoknak sem. A Medve Szabadtéri Matekverseny, amely e kettőt ötvözi, Magyarország legnagyobb szabad ég alatt megrendezett tanulmányi versenye.

Országszerte több mint 130, előre kijelölt Medve Matek GO pálya állt a versenyzők rendelkezésére azzal a céllal, hogy a lakóhelyhez minél közelebb kerülhessen a Medve Matek élmény. Kiskunfélegyházán, a Hősök Parkja várta a vállalkozó kedvűeket.         

A Medve Szabadtéri Matekversenyen 5-12. évfolyamos diákok, valamint tanárok indulhattak 3 fős csapatokban. A versenyen számológépet, tankönyvi segítséget és az általános internetes keresést használhatták, azonban külső személy segítségét sem személyesen, sem telefonon, sem az interneten nem vehettek igénybe.    A játék menete a következő: a csapatok a verseny terepén állomások között vándorolnak, és az ott kapott feladatokat próbálják megoldani. Egyszerre mindig csak egy feladatot old meg egy csapat, majd a megoldás helyességétől függően továbbhalad egy újabb állomásra. A feladatok nem arra koncentrálnak, hogy bonyolult elméleti összefüggéseket kérjenek számon, a cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása.

Az iskola koordinátorai az intézmény matematika- és informatikatanárai, Fekete Imre, Rádiné Petróczi Márta, Selyem Erika és Szederkényi Barbara voltak. A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói szeptember 25-én, 50 fővel élvezhették a mozgással kombinált fejtörők világát. A feladatok nem voltak nehezek, úgy gondoljuk, ezen a vetélkedőn mindenki részesülhetett sikerélményben.

Forrás: medvematek, batthyanysuli

    

Kövessen minket a Facebookon is!