• Kezdőlap
  • Hírek
  • Program
  • Kultúrsarok – Őszi kézműves napközi a Móra Ferenc Művelődési Központban
Program 2021. október 20. 14:00

Kultúrsarok – Őszi kézműves napközi a Móra Ferenc Művelődési Központban

Kultúrsarok – Őszi kézműves napközi a Móra Ferenc Művelődési Központban
Az őszi szünet sok gyermek életében pirosbetűs ünnep, amikor az iskolából kiszabadulva élvezhetik a szabadidőt. Ha azonban azt szeretnénk, hogy a szabadság tarkasága ne szürküljön meg pár napon belül, nem árt, ha van néhány program a tarsolyunkban. Szerencsére a Móra Ferenc Művelődési Központ izgalmas lehetőségeket kínál minden alsós diák számára.

Borítókép és további fotók: Patyi Zoltán – ArtZone Photography

Mára hagyománnyá vált az őszi szünet alatt a művelődési központ kézműves napközije, ahol az általános iskolás tanulók kikapcsolódhatnak, és megismerkedhetnek a képzőművészet technikáival és szépségeivel. Az előző évek tematikáiban fontos szerepet kapott a textilművészet (varrás, szövés), illetve a festészet és a rajzolás, amelyek szorosan összekapcsolódtak az adott évszak témájával, hangulatával. A napközi ideje alatt sokféle műalkotás született: készültek mókás halloween-i tökök, szellemes asztaldíszek és cifra koszorúk – mindenekelőtt olyan tárgyak, melyek hazakerülve a ház ékei lehettek.



Idén a bevett gyakorlatokat pár újdonsággal ötvözik a kézműves napközi szervezői, így az előző évek bevált technikái mellett megjelenik a nemezelés – filcállatok készülnek így –, a tökfaragás, és különféle állatos dísztárgyak is kikerülhetnek a kis művészek kezei közül. Ezekhez – a környezettudatosság és környezetvédelem jegyében – környezetbarát, természetes anyagokat használhatnak fel, így például leveleket, terméseket…



Az őszi kézműves napközit október 25-29-e között szervezi meg a művelődési központ, ahol minden nap 8-tól 12 óráig vagy 8-tól 16 óráig kínálnak felügyeletet és programokat a gyermekeknek. Részvételi díj fél napra 600 Ft/fő, egész napra 1000 Ft/fő. A létszámkorlát miatt előre bejelentkezés szükséges Fekete Krisztiánnál, a 76/466-843-as telefonszámon, ahol bővebb információt is kaphatnak.

        

Kövessen minket a Facebookon is!