Sport 2021. október 23. 10:00

Kolos kedvenc futópályája lett a török bazár

Képgaléria
Kolos kedvenc futópályája lett a török bazár
Törökország adott otthont az ifjúsági triatlon Európa-bajnokságnak, ahol két kiváló kiskunfélegyházi, a 3K Kiskun Kerékpáros Klub SE két versenyzője, Papp Laura Inez a 16. Trungel-Nagy Kolos az 5. helyen zárt egyéniben, a magyar ifjúsági mixváltó pedig – tagjai között Kolossal – aranyérmes lett.



Az élményeket illetően Laura elmondta, hogy remekül érezte magát a versenyen. Nagyon örül a 16. helynek, tekintettel arra is, hogy jóval fiatalabb volt csapattársainál. A végén részt vett egy váltófutamban, ahol sajnos bukott kerékpárral és térd, alkar, comb és könyöksérülésekkel zárta a törökországi kalandot, de ahogy ő fogalmazott, lehetett volna sokkal rosszabb is.



Kolos szerint leírhatatlan érzés, hogy mennyi ember gratulált neki Európa-bajnokként. Leszólítják az utcán a járókelők, az iskolatársai, a tanárai is nagyon örülnek az eredményeinek. Sőt, elmondása szerint olyan pedagógusok is gratuláltak neki, akik nem is tanítják őt. Szokatlan a dolog számára és kicsit idegen is, hiszen introvertált embernek vallja magát. Mindamellett nagyon jó érzésekkel is eltölti. 11 év munkája az idei eredmény.



A versenyről elmondta, hogy szinte tökéletes volt minden pálya, de a kedvence a futópálya lett, hiszen az a török bazáron át vezetett, ahol még a helybéli árusok is szurkoltak neki, és nem volt ritka, hogy magyarul tették ezt.

Bozsó István, az egyesület elnöke, a fiatalok kerékpáros edzője nagyon elégedett a török eredményekkel. Mint mondta, sok éve foglalkozik kerékpáros edzéssel, és állíthatja, hogy a triatlon nem könnyű sport. Tekintve, hogy három sportágat ötvöz, nagyon kevés fiatal érdeklődik iránta.

Kornokovics Györgyi edző hozzátette, hogy bár volt néhány nap, ami pihenéssel telt főleg a sérüléseik miatt, a munka tovább folytatódik. Az alapozás időszaka jön, ami kimondottan intenzív edzéseket jelent. Ilyen például az ernyővel futás vagy a pólóban úszás. Az idei év már nem tartogat megmérettetést, úgy véli méltó befejezése volt az EB a szezonnak az eredményeket illetően. Nagyon büszke a fiatalokra.

Z. A.
 

Kövessen minket a Facebookon is!