Dr. Kiss Ákos Csaba 2021. október 19. 12:00

Jó hangulatú fórumon találkoztak a kossuthvárosiak

Képgaléria
Jó hangulatú fórumon találkoztak a kossuthvárosiak
Dr. Kiss Ákos Csaba, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője tartott lakossági fórumot október 18-án, a Szendrey Júlia utcai Közösségi Házban. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző és dr. Ónodi Izabella képviselő.

Dr. Kiss Ákos Csaba tájékoztatójában kitért arra, hogy sajnos a vírushelyet a körzet fejlesztéseire is rányomta a bélyegét: a Bajza utca burkolatának javítása az említett ok miatt csúszik. Mindezek ellenére a megvalósításon dolgoznak, és számos más területen is fejlesztések várhatók a közeljövőben. Ilyen lesz például a közvilágítás fejlesztése is, amikor kilenc új lámpatestet helyeznek ki a körzetben. Ezek felszerelése a jövő héten megkezdődik.

Csányi József ismertette a város jelenlegi útfejlesztéseit, valamint a jövőbeni tervekről is tájékoztatta a megjelenteket. A körzetet érintő Bessenyei utca és Bajza utca burkolatának javítása és a hozzá tartozó csatornafejlesztés is fontos állomása a beruházásoknak. Bár kérdésként nem hangzott el, a polgármester kitért a Bercsényi utca helyzetére is. Elmondta, hogy egy közlekedési tervezőirodával felmérették a kerékpárút lehetséges nyomvonalát. Ennek kapcsán szembesültek azzal, hogy a légvezetékeket az utca teljes hosszában a föld alá kellene süllyeszteni, ami egymagában is több száz millió forintos kiadás. Ugyanakkor számos betorkolló utca, valamint a hirtelen szintkülönbségek miatt még így sem lehetne biztonságossá tenni külön kerékpárúton a biciklis közlekedést. Jó hír viszont, hogy a Bercsényi és Batthyány utca sarkán létesül hamarosan a város első úgynevezett okoszebrája, ami a biztonságos átkelés feltételeit teremti meg a gyalogosok számára.

A felmerülő kérések között szerepelt az utak egyenetlenségének javítása, a belógó fák, bokrok nyesése, zebra kiépítése indokolt helyeken. A lakók jelezték, hogy a temetőben néhány helyen rongálódott kerítéssel, elburjánzott növényzettel találkoztak, ennek a megoldását kérték a képviselőtől. Választ kaptak dr. Faragó Zsolt jegyzőtől a szomszéd telekről átlógó faágak problémájára, annak megoldását megismerhették. Az állattartás szabályairól is érdeklődtek a megjelentek, hiszen a körzetben előfordul, hogy az utcán vannak a szárnyasok, ami zavarja a járókelőket. Több helyen jelent komoly gondot, hogy a csapadékvíz-elvezetés nem megfelelő, sokszor a lakók által betemetett árkok miatt. A megjelentek jelezték, hogy a Kossuthvárosi napok kedvelt rendezvényük volt, szeretnék, ha erre újra sor kerülhetne.

A képviselő és meghívott vendégei a kéréseket meghallgatták, megvitatták és a megjelenteket biztosították azok megoldásáról.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
  

Kövessen minket a Facebookon is!