Helyi hírek 2021. október 20. 12:00

Körkérdés – Hazai és idegen tájakon

Körkérdés – Hazai és idegen tájakon
Egy ismeretlen hely felfedezése, megismerése mindig nagy izgalommal jár. Utazásaink során betekintés kapunk egyedi kulturális közegekbe, megtanulhatunk új nyelveket, nyelvjárásokat, vagy akár elsajátíthatjuk egy helyi étel receptjét. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján sokat változtak a magyarok utazási szokásai: több alkalommal megyünk, vagy fizetünk be egy-két napos kirándulásra, mint hosszabb, akár egy hetes kikapcsolódásra. A pandémia következtében inkább a belföldi nyaralást választják az emberek. Körkérdésünkben legutóbbi utazási élményeikről kérdeztük a félegyháziakat, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen helyszínek szerepelnek még a bakancslistájukon.

Keserű Benedek (20)
– Szeretem Magyarországot! Legutóbb Kapolcson, a Művészetek Völgyében voltam, illetve a Balatonon pihentem. Országon belül is nagyon szívesen kirándulok. Attól sem zárkózom el, hogy egy külföldi felsőoktatási intézmény hallgatója legyek a jövőben. Az elmúlt hónapokban több alkalommal tanulmányoztam Európa térképét, de csak olyan országok jöhetnek szóba, ahová védettségi igazolvány nélkül is beléphetek. Szívesen utaznék északra, a skandináv országokba, mediterrán vidékre, vagy nyugatra, de kezdésnek Erdélybe látogatnék el. Az a táj és légkör teljesen kikapcsol és feltölt.





Jónásné Pál Melinda (38)
– Utoljára nyár végén utaztam a családommal. Nem messzire, csupán a szegedi csúszdaparkban töltöttünk egy napot. Névnapi ajándéka volt a fiamnak és egy villámpihenés nekünk, szülőknek. Idén csak ennyi fért bele a költségvetésünkbe, ugyanis családi házat vettünk, és a felújítások miatt az év hátralévő részében már nem is tervezünk utazást. Két gyermekemnek az lesz a legnagyobb élmény, ha már az új otthonunkban lakhatunk és közösen játszhatnak az udvaron.





Gémes Aranka (44)
– Nagyon szeretem az aktív kikapcsolódást. A családommal rendszeresen keressük az újdonság varázsát. Szeretném megismertetni velük a világ szépségeit, értékeit. Utoljára Svédországból utaztam utasszállító hajóval Norvégiába. A hajónk a Nils Holgerson nevet viselte. A következő úticélom -Magyarország természeti értékeinek megismerése mellett – további norvég tájak felfedezése.





Fehér-Opletán Betta (44)
– Néhány hete a barátaimmal a Mátrában jártunk. Nagyon jól éreztük magunkat, igazán kellemes időt fogtunk ki, sokat túráztunk. Nagyon szeretem Magyarországot, szeretnék más tájegységeket is felfedezni.

V. B.   
       

Kövessen minket a Facebookon is!