Kultúra 2021. október 23. 12:00

Könyvtársarok – Kiállítás, előadások

Könyvtársarok – Kiállítás, előadások
Változatos programokkal várja Félegyháza lakóit, az ifjakat, az idősebbeket, a kikapcsolódni vágyókat a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár.



Október 29-én, pénteken 17 órakor nyílik Kőházi Gergő első önálló fotókiállítása. A bibliotéka fiatal munkatársa 14 éves kora óta készít fekete-fehér képeket. Kedvenc témái az életképek, a mindennapi pillanatok, a városrészletek realisztikus bemutatása. A tárlatot gyermekkori barátja, Gajdics Dávid operatőr nyitja meg. Közreműködik Fekete Zoltán, a Móra Ferenc Gimnázium tanára.





November 2-án, kedden 10 órakor folytatódik a Betűbölcsi, a könyvtár baba-mama klubja. Ez alkalommal az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai azt mutatják meg, mi a teendő újraélesztéskor.





Szintén 2-án, 17 órakor Bolvári-Varga Vivien pszichológus, Gyász- és Veszteségfeldolgozás Módszer Specialista tart előadást Ha az idő nem segít… címmel. A szakértőt az érdeklődők nemcsak a gyászról kérdezhetik, hanem más veszteségekről is, mint a válás, a szakítás, a kapcsolatok megváltozása, az életszakaszok lezárulása.





A beszélgetés mellett ezekben a témákban az intézmény beiratkozott olvasói könyveket is kölcsönözhetnek. Idén jelent meg Singer Magdolna mentálhigiénés szakember Gyászkísérés című műve, amely érzékletes esetbeszámolókon és szépirodalmi részleteken keresztül szemlélteti a gyász típusait, rétegeit. A könyv legszebb üzenete, hogy a segítő nem vigasztalni próbál, hanem támogat azon az úton, amely a gyászolót visszavezeti az életébe.
           

Kövessen minket a Facebookon is!