Helyi hírek 2021. október 20. 10:00

Lakossági fórumon vitatták meg a körzet problémáit a Bugaci úti Gazdakörnél

Képgaléria
Lakossági fórumon vitatták meg a körzet problémáit a Bugaci úti Gazdakörnél
Lakossági fórumot tartott Ván Jenő, a 10. választókörzet önkormányzati képviselője a Bugaci úti Gazdakörnél, a közösségi házban október 19-én, kedden.

Meghívott vendégei voltak Balla László alpolgármester, Sipos Róbert, az önkormányzat Városüzemeltetési és Közterület-felügyeleti Csoportjának munkatársa és Tarjányi Ernő, a Kiskunok Vidékéért Egyesület képviselője.

Ván Jenő összefoglalójában részletesen kitért a körzet problémáira: az utak állapotának javítására, a növényzet, fák karbantartásának szükségességére, a vezetékes ivóvíz fontosságára az érintett részeken, az elhasználódott, meghibásodott lámpatestekre, a megrongált buszmegállókra és a szemétszállítás akadozására is. Fontosnak tartja, hogy ebben a városrészben is helyezzenek ki övezeteket jelző táblákat, így talán némileg visszaszorítható a gyorshajtásos esetek száma. Elmondta, hogy pályázati lehetőség van néhány út, útszakasz kikövezésére, útalap megvalósítására. Természetesen nyertes pályázat szükséges a megvalósításhoz, akkor tudják a 300 millió forintos beruházást kivitelezni.

Balla László alpolgármester összegezte a következő időszak fejlesztéseit a városban: alapos tájékoztatást adott a parkolók létesítéséről Kiskunfélegyházán, beleértve a Csongrádi út, az Oskola utca és Pázmány utcát is érintő beruházásokat. Beszélt a Korona utcában megvalósuló jövőbeni változásokról és a Molnártelepi út felújításáról. Kiemelte: november 30-ig körülbelül 13 millió forint értékben lámpatesteket helyeznek ki városszerte a hiányzó részeken, illetve felújítják, cserélik a meghibásodottakat. Biztosította a jelenlévőket, hogy a városvezetés számára minden körzet egyformán fontos és ciklusonként törekednek arra, hogy minden városrész, minden körzet nagyjából egyforma összegű fejlesztéshez jusson.

Tarjányi Ernő, a Kiskunok Vidékéért Egyesület munkatársa pályázati lehetőségekről tájékoztatta a fórumon megjelenteket. Ilyenek a napelemes rendszerre beadható és őstermelőknek szóló pályázatok, amelyekről az irodájuk részletes tájékoztatást tud nyújtani.

Végezetül a körzet lakóinak kérdései, kérései következtek, amelyek között szerepelt az úttest egyenetlenségeinek, sérüléseinek jelzése, kerékpárút megvalósítás lehetősége, villamoshálózat fejlesztés szükségessége. Igényként merült fel az iskolából hazatérő gyermekek biztonságának fokozása több kihelyezett világító berendezés segítségével és forgalom lassítás miatt figyelmeztető táblák telepítését is kérték a Galambosi büfé melletti buszmegálló környékén.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!