Helyi hírek 2021. október 20. 11:00

Üléseztek a bizottságok

Képgaléria
Üléseztek a bizottságok
Üléseztek a képviselő-testület bizottságai. A városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó grémiumok tagjai október 18-án, hétfőn és 19-én, kedden ültek össze az önkormányzat tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák az október 21-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait. Egyebek mellett kitértek a jégpálya üzemeltetésének módjára, a városi karbantartásokhoz elengedhetetlen új eszközök beszerzésére, a Kiskun Múzeum börtönmúzeuma bemutató anyagának fejlesztésére.

2020-ban lejárt a jégpálya üzemeltetéséről szóló bérleti jogviszonya a városnak. Az elmúlt hat év pozitív tapasztalata azt támasztja alá, hogy megérné a bérleti jogviszonyt tulajdonviszonnyá alakítani.

A bizottsági tagok egyhangúan támogatták a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. vásárlási szándékát. Egy kiegészítő alkatrész mellett önrakodós gépjárművet szeretnének beszerezni, amit nagyrészt temetőfenntartási feladatokra, parkfenntartási és köztisztasági munkákra használnának.

Börtöntörténeti tárlatának felújítása és szebbé tétele érdekében pályázna a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma nyílt pályázati felhívására a Kiskun Múzeum. Ez az országos jelentőségű gyűjtemény 1969-től kezdve napjainkig állandó és legnépszerűbb kiállítási eleme az intézménynek. A tervezett beruházással Félegyháza hírnevét szeretnék erősíteni és még több turistát vonzani a városba.

V. B.
    

Kövessen minket a Facebookon is!