Helyi hírek 2021. október 22. 09:30

Mozgásfejlesztő játékokat vásároltak az óvodák

Képgaléria
Mozgásfejlesztő játékokat vásároltak az óvodák
A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda 9 tagintézményét 50-50 ezer forinttal, azaz 450 ezer forinttal támogatta az előző évi szilveszteri futás főszponzora, Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője. Ennek az összegnek a felhasználásáról tartottak sajtótájékoztatót október 21-én, a Dózsa Óvodában.

A Jótékonysági Jogging Plus Szilveszteri Futás – „Rollsped Futamot” minden évben nagy érdeklődés övezi, sokan ragadnak futócipőt szilveszterkor, hogy közös mozgással búcsúztassák az évet.

A tavalyi esztendőben a COVID miatt a szilveszteri futás ugyan elmaradt, de a rendezvény főtámogatója, a Rollsped 450 ezer forintot juttatott el Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvodához, a támogatást mozgásfejlesztő játékok vásárlására használták fel.

A Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője, Csernus Krisztina megköszönte a felajánlást, amelyből többek között nagyméretű trambulint, óvodai bordásfalat, ejtőernyőt, hullahopp karikákat, holdjárót, futóbicikliket és kerti műanyag asztalokat, székeket vásároltak.

A Jogging Plus Sportegyesület elnöke, Németh László hozzátette, a járványtól függően idén szeretnék megtartani a szilveszteri futást és az ezer forintos nevezési díjakat a következő esztendőben is felajánlják az óvodák részére.

Emellett arra bíztatnak minden óvodást, hogy vegyenek részt a futást megelőző rajzpályázaton, ami mindig hatalmas élmény. Nem utolsó sorban, a rajzpályázat legjobb alkotásai (témakörönként 3-3) a szilveszteri futásnál kiosztott pólókra is felkerülnek, illetve ki lesznek állítva a Petőfi Sándor Városi Könyvtár előtti téren január 5-éig.

Szűcs-Szabó Sándor, a Rollsped Kft. ügyvezetője végezetül elmondta, továbbra is támogatják a rendezvényt, csakúgy, mint az óvodákat a felajánlással.

A rajzok beadására október 25-éig van lehetőség. A versenyen minden köz- vagy magánóvodába járó 5-7 éves óvodás gyermek vehet részt. Készülhetnek rajzok zsírkrétával, ceruzával, festékkel, filctollal. Fontos, hogy az alkotás mérete ne haladja meg az A/4-es papírméretet.

Rajzpályázati téma lehet a „Legkedvesebb mesehősöm”, „A kedvenc állatom” és „Én és a Barátom”– ezekkel kapcsolatban várják az alkotásokat.

Az eredményhirdetésre a tervek szerint december 11-én, szombaton 16 órakor kerül sor a polgármesteri hivatalban.

G. Z.
    
    

Kövessen minket a Facebookon is!