Helyi hírek 2021. október 21. 16:30

Egy lépéssel közelebb került a város a Molnártelepi összekötő út megépítéséhez

Képgaléria
Egy lépéssel közelebb került a város a Molnártelepi összekötő út megépítéséhez
18 napirendi pontot tárgyalt meg október 21-i rendes ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Határozat született egyebek mellett a jégpálya megvásárlásáról és további üzemeltetéséről, valamint a Molnártelepi összekötő út megépítésének lehetőségéhez is közelebb került a város.



Mint az közismert, az azóta közkedveltté vált jégpálya története 2014-ben kezdődött, amikor az önkormányzati tulajdonban lévő Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. bérleti, üzemeltetési szerződést kötött egy gazdasági társasággal arra, hogy egy 600 négyzetméteres jégpályát bocsát a város rendelkezésére és működteti azt. Ez az utóbbi hat évben meg is történt. A jégpálya a belvárosban kapott helyet, és az évek során mind nagyobb népszerűségnek örvendett úgy a fiatalok, mint az idősebb korosztály körében.



Miután a szerződés 2020-ban lejárt, a jégpálya tulajdonosa vételre ajánlotta fel az önkormányzatnak a korábban 6 szezonban felállított komplett jégpályát és a hozzá tartozó leolvasztó berendezést, összesen 12 millió 430 ezer forintért. Ez az ár nagyságrendjét tekintve egy hasonló méretű mobil jégpálya egy időszakra történő bérleti díjának felel meg. Ezért a képviselő-testület a vásárlás mellett dönt. A jégpályát a jövőben is a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. üzemelteti majd.



A Molnártelepi összekötő út felújításával kapcsolatban is fontos döntést hozott csütörtöki ülésén a képviselő-testület. A határozat szerint az út szélesítéséhez szükséges terület – amely jelenleg a Magyar Állam tulajdonában és a MÁV Vagyonkezelési Igazgatóságának vagyonkezelésében van – ingyenes önkormányzati tulajdonba való vételét kezdeményezi az önkormányzat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

A kimondottan vállalkozási övezetben fekvő Molnártelepi összekötő út műszaki tartalmát tekintve 7 méter szélességben és 673 méter hosszúságban, „D” nehéz terhelési osztályba sorolt pályaszerkezettel épülne meg. Ezzel párhuzamosan gyalogos és kerékpáros forgalomra alkalmas út is megvalósulna. A beruházáshoz az érintett útszakaszon a meglévő távközlési kábelek kiváltása szükséges. A képviselő-testület ennek, és az ingatlanszerzéssel kapcsolatban felmerült költségeknek a forrásáról is határozott. A mintegy 500 millió forint bekerülési költséget a tervek szerint pályázati pénzek, önkormányzati önerő és vállalkozási hozzájárulások alkotják majd.

Fotó: Fantoly Márton
   

Kövessen minket a Facebookon is!