Helyi hírek 2021. október 22. 15:00

Ezt jól kisütötték!

Ezt jól kisütötték!
Október 16-án a Kenyér Világnapjához kapcsolódóan rendezték meg a XX. Pék Hagyományőrző Versenyt állandó helyszínén, a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában. A megmérettetéssel párhuzamosan került sor a Pozsonyi Kiflikészítő, a Mézeskalács Díszítő és a Kézi Konyakos Meggykészítő versenyre.

A Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képviseletében egy tanuló a Pozsonyi Kiflikészítő Versenyen, kettő pedig a Pék Hagyományőrző Versenyen vett részt, ahol másik 10 élelmiszeripari képzést folytató iskola diákjaival szemben mérték össze tudásukat.



A Pék Hagyományőrző Verseny feladatai voltak: PPT bemutatóval kísért szóbeli prezentáció, gyakorlati feladat a réteskészítés hagyományaiból, Ferdinánd kalács készítése „újragondolva”, valamint 5 db kulcsos kalács készítése és bemutatása.



A Pozsonyi Kiflikészítő Versenyen 20-20 db diós és mákos pozsonyi kiflit kellett elkészíteni és bemutatni a hagyományőrzés jegyében.



A mezgés tanulók (az előző évekhez hasonlóan) kiemelkedő teljesítményt nyújtottak: Miholics Rita és Kolompár Szonja ezüstérmet szerzett mindkét versenyen.



A hagyományőrző versenyen Kis Kitti aranyéremmel gazdagodott, valamint a Pozsonyi Kiflikészítő versenyen különdíjat érdemelt ki a tökéletesen megtervezett munkájáért.

Felkészítők voltak: Horváth Mária (elmélet), Horváth Krisztián (gyakorlat).
Gyakorlati felkészítésük a P&P Pékáru Kft. tanüzemében történt.
    

Kövessen minket a Facebookon is!